Cum sa lupti zilnic impotriva inflamatiilor si a bolilor cronice

Cum sa lupti zilnic impotriva inflamatiilor? Cea mai facila maniera este sa tii dieta sub control, pentru ca un consum bogat de alimente acide va duce la o gramada de probleme. Ne referim la faptul ca procesul inflamator din corp incepe in momentul in care organismul deja sufera din pricina faptului ca este privat de nutrienti, vitamine si minerale.

Acestea sunt vitale pentru buna functionare a corpului, fiind totodata si modul cel mai simplu prin care putem preveni bolile cronice, autoimune.

Cum sa lupti zilnic impotriva inflamatiilor, intr-o era in care nimeni nu pare sa vrea sa dea importanta dietei? Pur si simplu ia o decizie inteleapta si tine-te de ea, numai in acest mod poti sa iti transformi viata si starea de sanatate.

Inflamatiile sunt bune doar atunci cand corpul este bolnav si are nevoie de ajutor, acesta fiind raspunsul natural al organismului. Inflamatiile cronice, in schimb, nu sunt deloc benefice, acestea fiind asociate cu boli precum cancerul, fibromialgia, artrita, bolile de inima, Alzheimer si diabet.

Asa ca ar fi cazul sa luptam impotriva acestora in fiecare zi. In special ca nu este atat de dificil cum crede lumea. Bolile chiar pot fi prevenite si nimeni nu este predestinat sa fie bolnav.

Cum sa lupti zilnic impotriva inflamatiilor si a bolilor cronice?

Inflamatiile pot aparea din cauza deficitului de grasimi Omega 3 sau 6, ca urmare a stresului cronic, a toxinelor din alimentatie sau din mediu, a insomniilor, etc. Asa ca sunt nenumarate cauze, tocmai de aceea este important sa avem o viata echilibrata, din toate punctele de vedere.

De exemplu, ar fi bine sa incepem dimineata cu putina miscare, chiar si cateva exercitii de intindere sunt excelente. Apoi, vitamina D nu ar trebui neglijata, fiind fundamentala pentru sanatate si o stare de spirit optima. Fie ca mergi pe jos spre serviciu sau iei suplimente cu vitamina D, ramane ca tu sa decizi care va fi cea mai buna varianta.

Apropo, nu uita ca exista si alimente care contin aceasta vitamina atat de importanta. Este vorba despre peste gras, tofu, cereale, ciuperci.

La pranz, ai putea servi un pranz care nu va sustine inflamatiile din corp. De exemplu, peste gras cu garnitura de fasole verde cu rosii, putin ulei de masline. Fructele de padure, afinele si ghimbirul sunt alte alimente ideale pentru a preveni astfel de afectiuni. Un alt meniu la masa de pranz este cel care include orez brun cu tofu la gratar, salata verde si o supa crema de dovlecel. Vei ramane uimita cat de satioasa va fi aceasta masa!

Cum sa lupti zilnic impotriva inflamatiilor – alege sa consumi lapte cu turmeric!

Una dintre cele mai usoare maniere de a manca mai sanatos este aceea de a introduce in dieta curenta turmericul. Acesta este un condiment deosebit, facandu-se remarcat in ultimii ani datorita proprietatilor sale antioxidante excelente.

Latte cu turmeric – o bautura impotriva bolilor!

In caz ca nu stiai, turmericul si-a demonstrat eficacitatea in tratarea unor boli precum cancerul, Alzheimer, diabet, bolile digestive si multe altele. Tocmai de aceea in Orient este deseori utilizat, iar indienii pun turmeric in aproape orice.

Antiinflamator, antibiotic desavarsit…descopera cum se prepara bautura cu turmeric aici  >>>

Nu uita sa faci miscare zilnic, macar 20 de minute de mers pe jos. Asa ca o plimbare pana la magazin poate fi cea mai buna idee. Ia o cina lejera si culca-te cat mai devreme, organismul are mare nevoie de somn pentru a se reface si a functiona corect. Nu uita ca privarea de somn poate duce la grave probleme de sanatate!

Incearca sa nu te mai stresezi pentru orice fleac, bucura-te de lucrurile marunte, petrece timp cu familia si mananca sanatos. In acest mod organismul isi va mentine starea optima de sanatate, fara doar si poate.

3.67/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *