Dureri de cap si insomnii, cum sa le vindeci in mod natural

Sigur ti s-a intamplat si tie sa te confrunti cu dureri de cap si insomnii si probabil ca nu stiai cum ai putea scapa de ele. Special pentru tine avem vesti bune, in contextul in care acestea se pot vindeca in mod natural.
Este cat se poate de adevarat, de multe ori avem doar lipsa de vitamine si minerale, iar din acest motiv ne putem confrunta cu tot felul de neplaceri.

 

Asa se face ca cei care sufera de un deficit de magneziu si vitamina K pot experimenta aceste stari. Desigur ca multi oameni au senzatia ca daca sufera de dureri de cap si insomnii este doar din cauza stresului. Lucrurile nu stau mereu asa, desi stresul poate cauza aceste stari. Dar cu siguranta nu este singurul factor.

 

Dureri de cap si insomnii – minerale si iarasi minerale

 

Magneziul

– este implicat in peste 300 de procese care au loc in corpul nostru. Ajuta la transformarea mancarii in energie si creeaza proteine din aminoazici. De aceea este folosit pentru a elimina anxietatea, stresul si pentru a combate oboseala. Poate preveni cu succes durerile de cap si chiar migrenele. Daca nu exista in cantitati suficiente in organism, nivelul de serotonina scade, iar vasele de sange se comprima si afecteaza neurotransmitatorii. De asemenea, un nivel scazut de magneziu poate cauza dureri de cap si insomnii. Suna interesant, nu-i asa?

 

Conform medicilor, un om cu varsta cuprinsa intre 19 si 30 de ani are nevoie de 300-400 de mg de magneziu, zilnic.

De unde poti asimila magneziul?

– spanac
– nuci
– orez brun
– paine integrala
– peste
– avocado

 

Vitamin K

Aceasta are rolul de a sintetiza proteinele esentiale in procesul de stopare al sangerarilor, de exemplu. Cei care au deficit de vitamina K pot suferi si de sangeri spontane, cum ar fi cele nazale.

Se pare ca un consum optim de vitamina K poate duce la prevenirea bolilor osoase si chiar al cancerului. Alaturi de vitamina D, aceasta sustine sanatatea oaselor tale si nu numai.

Se pare ca vitamina K se calculeaza in functie de greutate, iar medicii spun ca un adult are nevoie de 0.001 mg de vitamin K per kilogram (raportandu-ne la greutatea corporala).

 

De unde poti asimila vitamina K?

– busuioc, coriandru, cimbru, patrunjel
– kale, spanac, salata verde, frunze de sfecla
– ceapa, ridichi, varza, telina, salata iceberg
– broccoli, conopida
– piper cayenne, curry, chilli
– muraturi, soia, ulei de masline, fructe uscate

 

Ti-am prezentat acest mineral tocmai pentru poate preveni si acele dureri de cap si insomnii, de care vorbeam la inceput. Mananca echilibrat si asimileaza cu succes acest mineral atat de important pentru sanatatea ta.

Dureri de cap si insomnii – nu uita de nutritie si sport

Fara doar si poate, pentru a scapa de aceste simptome nesuferite, este fundamental sa mananci sanatos si sa faci miscare. Macar 30 de minute, in fiecare zi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

La fel si cu nutritia, nu uita sa consumi zilnic fructe si legume proaspete, iar viata ta se va schimba in bine.

 

 

 

4.67/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *