Cum putem sa tratam si sa tinem sub control tensiunea si colesterolul, prin suplimente naturale?

Colesterol ridicat si hipertensiunea arteriala se numara printre cele mai raspandite afectiuni la nivel global. Stresul, agitatia cotidiana, stilul de viata nesanatos si predispozitiile genetice se numara printre factorii principali care faciliteaza dezvoltarea problemelor de sanatate.

Tratamentul colesterolui vizeaza de cele mai multe ori administrarea de statine – medicamente cu rol de reducere a valorilor anormale – si schimbarea stilului de viata. Hipertensiunea arteriala implica, de asemenea, un tratament medicamentos personalizat in functie de nevoile fiecarui pacient in parte.

Totusi, foarte putini apeleaza la avantajele utilizarii unor suplimente naturale, care pot fi foarte eficiente in lupta cu afectiunile secolului XXI. Pe piata exista atat suplimente tensiune, cat si variante pentru reducerea colesterolului.

Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanta organica grasa, cunoscuta sub numele de sterol, care este esentiala pentru functionarea normala a organismului uman. Este produsa in mod natural de ficat si este prezenta in anumite alimente, cum ar fi carnea, ouale si produsele lactate. Colesterolul joaca un rol important in producerea hormonilor, sinteza vitaminei D si in formarea structurii celulare a corpului.

Exista doua tipuri principale de colesterol: colesterolul „bun” sau HDL (lipoproteine cu densitate mare) si colesterolul „rau” sau LDL (lipoproteine cu densitate mica). Colesterolul HDL ajuta la eliminarea colesterolului LDL din artere si poate ajuta la eliminarea riscului de aparitie a bolilor de inima. Colesterolul LDL poate cauza dezechilibre ale sistemului cardiovascular si poate contribui la dezvoltarea accidentelor vasculare cerebrale.

Este foarte important sa se mentina un nivel optim de colesterol intr-un interval sanatos prin alimentatie adecvata si exercitii fizice regulate. Valorile optime ale colesterolului sunt influentate de mai multi factori, cum ar fi:

  • Varsta,
  • Sexul,
  • Istoricul familial,
  • Alti factori de risc pentru afectiuni cardiace.

Asadar, valorile sunt diferite de la copii, la adulti si femei insarcinate.

Insa, in general, nivelurile optime de colesterol sunt:

  • Colesterol total: sub 200 mg/dL (miligrame pe decilitru).
  • Colesterol HDL (colesterol „bun”): peste 40 mg/dL pentru barbati si peste 50 mg/dL pentru femei.
  • Colesterol LDL (colesterol „rau”): sub 100 mg/dL.

Care sunt problemele de tensiune?

Tensiunea arteriala reprezinta forta cu care sangele circula prin artere. Valoarea normala este de 120/80 mmHg. Problemele de tensiune arteriala pot aparea atunci cand tensiunea arteriala este prea ridicata (hipertensiune arteriala) sau prea scazuta (hipotensiune arteriala).

Hipertensiunea arteriala este o afectiune in care tensiunea arteriala este mai mare decat nivelul normal. Aparitia afectiunii poate duce la deteriorarea treptata a arterelor si a altor organe importante, cum ar fi inima si creierul. Printre principalele cauze ale tensiunii arteriale ridicate se numara:

●          Dieta nesanatoasa,

●          Sedentarismul,

●          Fumatul,

●          Consumul excesiv de alcool,

●          Factori genetici,

●          Alte afectiuni medicale.

Hipotensiunea arteriala este o afectiune in care tensiunea arteriala este mai mica decat nivelul normal, ceea ce inseamna o circulatie redusa a sangelui.

Simptomele hipotensiunii arteriale pot include:

●          Ameteli,

●          Senzatia de lesin si slabiciune,

●          Oboseala si chiar pierderea cunostintei.

Hipotensiunea arteriala poate fi cauzata de o varietate de afectiuni medicale cum ar fi:

●          Probleme de sanatate ale inimii,

●          Pierderea de sange,

●          Deshidratarea.

Poate fi, de asemenea, un efect secundar al administrarii unor medicamente.

Cum putem sa tinem aceste afectiuni sub control fara medicatie?

Te intrebi cum poti elimina problemele cauzate de colesterolul ridicat si fluctuatiile de tensiune fara a folosi medicamente?

Ei bine, exista cateva modalitati pe care merita sa le incerci:

  • Adopta un stil de viata sanatos – Poate ajuta la mentinerea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol in limite normale. Fa regulat exercitii fizice si evita excesele alimentare si viciile.
  • Redu aportul de sodiu – Sodiul este un mineral care poate creste tensiunea arteriala. Este recomandat sa consumi mai putin de 2.300 mg de sodiu pe zi.
  • Utilizeaza suplimente alimentare – Exista numeroase optiuni de suplimente tensiune si suplimente colesterol. Consulta parerea unui medic specialist si vezi care este cea mai eficienta varianta pentru tine.

Ce suplimente naturale poti administra in tratarea colesterolului si tensiunii?

Pentru colesterol se recomanda suplimente colesterol pe baza de:

  • Omega-3 – Acizii grasi omega-3, gasiti in peste, cum ar fi somonul, macroul si sardinele, pot ajuta la reducerea nivelului de trigliceride din sange.
  • Niacina – Niacina, sau vitamina B3, poate ajuta la cresterea nivelului de colesterol HDL și implicit scaderea celui LDL.
  • Extract de ghimbir – O planta recunoscuta pentru beneficiile diverse asupra intregului organism.

Pentru tensiune poti folosi:

  • Suc de aronia – Bogat in B2, B6, C, E, acid folic. Sucul 100% pur de aronia regleaza tensiunea arteriala si scade nivelul de zahar din sange.
  • Ulei esential – Printre optiunile pe care trebuie sa le incerci se numara cele pe baza de menta, lamaie, dafin, cardamom si ravensara.
  • Extract de maslin – Printre cele mai importante imunostimulente de pe piata. Este ideal pentru a reduce glicemia, colesterolul, trigliceridele din sange.

Problemele cauzate de colesterolul ridicat sau de valorile anormale ale tensiunii arteriale pot fi tratate corespunzator si prin intermediul suplimentelor naturale. Insa, nu uita sa consulti parerea unui specialist inainte de a le administra.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Cum putem sa tratam si sa tinem sub control tensiunea si colesterolul, prin suplimente naturale?

  • 18 aprilie 2023 la 11:39
    Permalink

    Nu sunt probleme fara solutie! O modalitate foarte eficienta de a le rezolva este utilizarea unor suplimente naturale. Pe piata exista numeroase produse, cum ar fi pastilele de colesterol care reduc valorile anormale ale acestuia si suplimentele pentru tensiune. Unele produse previne si previn formarea placii si ingustarea arterelor in mod natural, fara sa aduca administrarea de medicamente.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *