4 alimente care te fac mai fericita

Cu toatele ne dorim ca fericirea sa faca parte din viata noastra. Cum sa ajungem la starea de fericire si multumire sufleteasca, este un drum lung si deseori anevoios, care ne reintoarce in stresul vietii zilnice. Femeia moderna este o femeie preocupata cu o sumedenie de activitati, jongland intre familie si cariera. Cand mai are femeia moderna sa isi gaseasca fericirea? Ei bine, vei fi bucuroasa sa aflii ca anumite alimente au calitatea de a ne ridica starea de spirit si de a te face sa te simti mai fericita.

Ce te face fericita

Probabil ca esti familiara cu expresia: “esti ceea ce mananci”. Suntem ceea ce mancam prin prisma faptului ca fiecare aliment ingerat degaja o serie de nutrienti. Acestia se diferentiaza prin impractul pe care il au asupra organismului.

Starea de fericire este declansata de cresterea nivelului de serotonina in creier. Serotonina este un hormone supra-numit si “hormonul fericirii”.

Asadar, haide sa vedem care sunt alimentele care duc la cresterea nivelului de serotonina si te pot face mai fericita.

1. Alimentele bogate in probiotice

Probioticele sunt micro organisme care se gasesc in produse (deseori) lactate precum iaurtul. Functia lor majora este la intarirea sistemului imunitar si la promovarea digestiei. Probioticele sunt, pe scurt, bacteriile bune din stomacul si intestinele tale.

Un studiu realizat in Olanda pe 20 de voluntari sanatosi arata faptul ca probioticele duc la reducerea starilor de tristete, agresivitate si negativitate. Concluzia studiului a fost ca numarul probioticelor din tractul digestiv, influenteaza starile emotionale.

Un alt studiu asemanator a fost realizat pe soareci de laborator. Cocluzia a fost similara, rezumand faptul ca probioticele ajuta la stimularea starilor emotionale si a comportamentelor pozitive.
Astfel de produse bogate in probiotice sunt: iaurt, sana, kefir. Daca ai intoleranta la lapte, incearca probioticele sub forma de suplimente.

2. Fructe si legume

Un studiu realizat de aceasta data in Marea Britanie arata ca, tinerii care consuma fructe si legume in mod regulat si zilnic, au stari emotionale mai bune. Spre exemplu, participantii la studiu au confirmat stari de calm, energie si bucurie. Ei au mai spus ca starea de fericire a continuat si in ziua ce a urmat, nu doar in ziua in care au fost consumate. Pe langa faptul ca vei fi mai fericita, vei avea si o digestive mai usoara, multumita fibrelor continute de fructe si legume.

3. Cafeaua

Atunci cand este consumata de dimineata, cafeaua iti da energie, stari de placere si multumire. Consumata in cercuri sociale, cafeaua a fost asociata cu prietenie, satisfactie, pace interioara si fericire.

Un studiu publicat in Jurnalul de medicina internationala JAMA, arata ca femeile care consuma 2 cesti de cafe ape zi sunt cu 15% mai putin probabile sa sufere de depresie, comparative cu cele care consuma o ceasca sau mai putin, pe zi. Acest lucru nu inseamna ca licoarea fericirii este cafeaua, dar daca iti place cafeaua, atunci acesta este un motiv in plus sa continui.

4. Ciocolata amaruie

Antioxidantii continuti de ciocolata amaruie ajuta la dilatarea vaselor de sange, fapt care te poate face sa te simti mai relaxata. In plus, ciocolata amaruie promoveaza circulatia sangelui.

Magneziul continut de ciocolata neagra, combate oboseala, depresia si iritabilitatea.

Nu in ultimul rand, substantele continute de ciocolata amaruie te fac mai fericita deoarece declanseaza o stare de euforie ca atunci cand esti indragostita.

 

 

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *