Incetinirea metabolismului – la ce varsta incepe

Cu toti stim ca incetinirea metabolismului este un proces care nu poate fi amanat. Asa ca mai devreme sau mai tarziu acest lucru incepe sa se petreaca in organismul nostru.

Din fericire, exista tot felul de maniere prin care putem sustine sanatatea trupului, prin metode naturale. Incetinirea metabolismului incepe mai tarziu decat credeau expertii, conform unui nou studiu. Dar oamenii de stiinta atrag atentia asupra faptului ca NU ar trebui sa neglijam ingrijirea sanatatii nici atunci cand suntem foarte tineri.

Avem nevoie de o nutritie sanatoasa, sport, apa si mai putine activitati stresante, pentru a prelungi cat mai mult starea de bine. Haide sa vedem ce putem face pentru a fi sanatosi o viata intreaga.

Incetinirea metabolismului – un nou STUDIU dezvaluie adevarul

Conform unui studiu relatat in celebra revista Science, incetinirea proceselor metabolice nu apare tocmai in adolescenta, asa cum se credea initial.

Cercetarea, citata de cotidianul american New York Times, a inglobat parerile a peste 80 de specialisti de la diferite institutii din intreaga lume. A inceput cu mai bine de 40 de ani in urma si au luat parte nu mai putin de 6500 de subiecti, cu varste de la 0 la 95 de ani.

Evident ca metabolismul a fost cel mai rapid in cazul bebelusilor, cu pana la 50% mai eficient decat cel al adultilor. Dupa ce copiii implinesc un an de viata procesele metabolice incep sa fie similare cu cele ale adultilor.

Surpriza a fost urmatoarea: metabolismul nu se schimba foarte mult intre 20 si 60 de ani, asa cum am fi crezut initial. De fapt, procesele sunt mai lente din cauza noastra. Da, ai citit bine.

Incetinirea metabolismului. Cine influenteaza aceste procese, in realitate?!

Daca muncim in exces, suntem stresati, ne hranim necorespunzator, etc atunci metabolismul incepe sa fie ineficient. Nu conteaza ca ai 30 de ani sau 50, rezultatele pot fi aceleasi. De ce crezi ca unii oamenii trecuti de prima tinerete sunt mai sanatosi decat cei care au inca 20 de ani?

Diferenta o face modul de viata, nimic surprinzator, daca stam sa reflectam putin. Expertii au mai observat ca abia dupa 65-70 de ani metabolismul incepe sa fie cu 20% mai putin eficient. Organele vitale incep sa fie mai lente, iar rezultatele pot fi observate in viata de zi cu zi.

Dar chiar si asa, poti avea grija de sanatatea ta, daca vei face cateva schimbari importante.

In primul rand, vei tine greutatea sub control. In al doilea rand, vei manca mai multe fructe si legume crude, nuci, seminte si salate. In al treilea rand, vei bea apa plata din belsug si nu in ultimul rand, sportul va deveni o activitate obisnuita in viata ta.

Macar de 3 ori pe saptamana este necesar sa faci miscare. Dar o plimbare zilnica poate fi cea mai buna idee, daca vrei sa fii sigura ca totul functioneaza corespunzator.

Cum sa imbunatatesti activitatea metabolismului – fii activa si nu exagera cu dietele

Pentru ca este mai important sa ai un trup puternic si sanatos, iti recomandam sa NU te infometezi sub nicio forma. Dietele drastice nu sunt oricum recomandate. Daca vrei sa slabesti, incepe sa mananci mai sanatos, incearca regimul flexitarian de exemplu. Nu uita sa faci sport, sa dormi bine si sa te eliberezi de stres.

In acest mod vei ajunge cu siguranta la trupul mult visat. Te intrebi ce inseamna regimul flexitarian?

In primul rand, va trebui sa fii atenta la ceea ce mananci, in sensul ca nu ar trebui sa depasesti 30% grasimi, 20% proteine si 50% glucide, intr-o zi normala…mai multe despre metabolism >>>

5/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *