RETETA – Salata de castraveti cu usturoi. Scade colesterolul si hipertensiunea

Se pare ca salata de castraveti cu usturoi poate face minuni, conform cercetarilor in domeniu, avand in vedere ca poate sustine o stare de sanatate mai buna ca oricand. Ne referim la faptul ca poate avea un efect garantat asupra starii de sanatate. In special atunci cand vorbim despre colesterol si hipertensiune.

Se pare ca valorile acestora pot fi diminuate si aduse in parametrii normali daca se va consuma salata de castraveti cu usturoi. Dar nu in orice fel. Iti vom oferi o reteta aparte de salata, iar despre beneficiile acesteia vom discuta in cele ce urmeaza.

Dupa cum stii, consecintele hipertensiunii pot fi fatale, in sensul ca exista sansa ca cei care se confrunta cu aceasta afectiune sa dezvolte si altele. Vorbim despre o predispozitie la dementa senila, infarct, boli ale inimii si multe altele.

Hipertensiunea este o afectiune serioasa care nu ar trebui ignorata, sub nicio forma. Este bine sa remarci acele modificari ale starii de sanatate, pentru a remarca daca ceva se schimba. Cu alte cuvinte, este vital sa avem grija de noi. Iar legumele si cruditatile pot ajuta enorm, in acest sens. Nu mai este un secret pentru nimeni ca acestea au un efect miraculos asupra sanatatii, fiind un adevarat remediu.

Salata de castraveti cu usturoi – de ce este eficienta?

Dupa cum stii, dieta are un efect covarsitor asupra sanatatii noastre. Asa ca nu este de mirare ca anumite mancaruri si alimente nu ar trebui sa ne lipseasca din dieta zilnica. Printre alimentele care pot scadea hipertensiunea se numara castravetii si usturoiul. Asa ca, daca iti plac cele doua impreuna, este foarte bine. Poti preveni si vindeca inclusiv colesterolul marit, in aceste conditii.

Castravetii sunt super hidratanti, abunda in nutrieni si cu siguranta te vor ajuta sa previi tensiunea marita. Au in compozitie potasiu si fibre. Potasiul va regla sodiul din sange si va preveni si ateroscleroza. Fibrele pot duce la normalizarea tensiunii si la reducerea colesterolului.

Usturoiul si-a demonstrat eficacitatea in nenumarate situatii, avand „abilitati” de neegalat atunci cand vine vorba despre tensiune, colesterol si multe alte afectiuni. Alicina, o substanta exceptionala regasita in usturoi, ajuta enorm cand vine vorba despre aceste aspecte.

Asadar, este momentul sa incerci aceasta reteta de salata de castraveti cu usturoi. In special ca poate fi asortata cu usurinta la mai multe feluri de mancare.

Este extrem de simplu de facut, plus ca ar fi indicat sa utilizezi toate ingredientele de mai jos. Nu de alta, dar este important sa pui accent pe calitatea acestora, daca vrei sa fii sigura ca vei obtine rezultatele scontate.

Salata de castraveti cu usturoi – cum se prepara?

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi
  • un castravete
  • cateva linguri de apa
  • 1 lingura de otet de mere
  • sare de mare
  • un praf de piper cayenne

Mod de preparare

Curata usturoiul si zdrobeste-l cu ajutorul cutitului. Spala bine castravetii si taie-i felii subtiri. Marunteste si mai mult usturoiul si adauga-l in bolul unde sunt deja castravetii. Adauga apa, otetul si restul si amesteca foarte bine. Poti pune si putina menta deasupra. Serveste cu placere la tocanite, gratare sau mancaruri la cuptor, va da un plus de savoare.

Nu uita de proprietatile curative ale acestei salate, asa ca include-o cat mai des in alimentatia ta zilnica.

4.79/5 (42)

Va rugam sa evaluati acest articol

2 comentarii la „RETETA – Salata de castraveti cu usturoi. Scade colesterolul si hipertensiunea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *