Cata apa trebuie sa bei zilnic?

Cata apa trebuie sa bei zilnic ca sa fii sanatoasa, dar fara a afecta alte functii ale corpului? Despre toate acestea vom discuta astazi si este necesar sa intelegem ca nu trebuie sa consumam nimic in exces. Nici macar apa de izvor! Desigur ca este foarte sanatos sa bei apa, dar ca de obicei, este necesar sa pastrezi echilibrul.

Nu de alta, dar in mod evident ai putea experimenta niste stari neplacute din dorinta ta de a fi cat mai sanatoasa.
Cata apa trebuie sa bei zilnic? Vei afla ca nu este obligatoriu sa bei neaparat cat se cere, adica 2-3 litri. Daca stai sa te gandesti, acest aspect era usor de intuit.

Apa este fara doar si poate esenta vietii si te poate ajuta sa te purifici in mod natural. Este o forma de detoxifiere minunata si va determina organismul sa elimine toxinele. De aceea este recomandat sa bei inca de la prima ora a diminetii o cana de apa pe stomacul gol.

Cata apa trebuie sa bei zilnic ca sa te simti bine?

Un studiu din 2012 a aratat ca deshidratarea acuta poate duce la probleme de concentrare, dureri de cap, o dificultate de a percepe lucrurile precum si o stare de spirit neplacuta.

Un alt studiu american din 2007 a aratat ca cine bea apa suficienta poate reduce chiar riscul de a se imbolnavi de inima precum si tensiune arteriala marita. Dar una dintre principalele beneficii ale apei este, fara doar si poate, faptul ca ne poate proteja cu succes rinichii. Este indicat sa consume apa in special cei care mananca prea sarat. Vei preveni nisipul sau pietrele la rinichi, in acest mod.

Cata apa trebuie sa bei zilnic? Conteaza daca este calda sau nu? Se pare ca apa calduta chiar aduce multe beneficii organismului. Are rolul de a fortifica sistemul imunitar si poate duce la prevenirea racelii, a tusei, oboselii, racelilor, etc.

Dieta cu apa calda – ce presupune

Ne bucuram sa te anuntam ca NU va fi nevoie sa numeri caloriile. Nu trebuie sa mananci piper Cayenne si nu trebuie sa consumi o cantitate impresionanta de capsune sau alte fructe.

In dieta cu apa calda vei urma un principiu simplu. Inainte si dupa fiecare masa, vei bea o cana mare cu apa incalzita…iata dieta completa aici >>>

Cata apa trebuie sa bei zilnic si de ce este atat de eficienta?

Apa are rolul de a echilibra fluidele din corp, care sunt responsabile pentru demararea procesului digestiv, absortiei nutrientilor, circulatiei sangelui si reglarea temperaturii corpului.

Cata apa este prea multa? Cand iti dai seama ca exagerezi? Moderatia este cruciala si in acest moment, iar daca exagerezi poti suferi din pricina hiponatremiei (reprezinta o scadere a sodiului din organism). De aceasta afectiune pot suferi uneori atletii care exagereaza cu consumul de apa.

Cata apa trebuie sa bei zilnic? Potrivit ultimelor studii este nevoie de 330 de mililitri de apa la fiecare 10 kilograme, asa ca nu este obligatoriu ca toata lumea sa bea peste 2 litri pe zi. Unii chiar spun ca este bine sa bei cata apa poti, dar este firesc ca in acest fel vei „stresa” organismul. Acesta va fi fortat sa proceseze mai multe procese decat este nevoie.

Apropo, daca faci sport constant sau doresti sa te implici in activitati fizice intense, nu uita ca acestea sunt solicitante. Nu este cazul sa bei apa in timpul antrenamentelor. Sau daca o faci, ia doar cateva inghitituri.

Sa nu uitam ca deshidratarea poate duce la probleme urinare, hiperglicemie, afectiuni ale inimii, chiar si probleme pulmonare. Bea apa pura si cu pH ridicat zilnic si nu uita sa-ti incepi ziua cu o cana plina cu apa!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *