Semne ca mananci prea multe fructe

Daca stii ca exagerezi cu aceste alimente, iti prezentam cateva semne ca mananci prea multe fructe, pentru a fi sigura. Desigur ca sunt minunate si este bine sa le consumam cat mai des. Dar la fel ca orice alt lucru, trebuie echilibrat. Nu este cazul sa mananci tone de fructe pentru a fi sanatoasa si in forma.

Plus ca acestea contin fructoza, adica zahar pe romaneste, ceea ce ar putea constitui o problema. Nu de alta, dar te poti ingrasa chiar, daca mananci prea multe.

Care sunt acele semne ca mananci prea multe fructe? Vei observa ca sunt foarte usor de intuit. Odata ce ti le vom prezenta iti vei da seama imediat daca ai exagerat cu consumul de fructe.

Semne ca mananci prea multe fructe – iata ce poti pati

Diaree frecventa sau stomac deranjat. Nici nu este de mirare, in special daca te chinui sa consumi smoothie-uri si fructe cat este ziua de lunga! Desigur ca sunt foarte sanatoase, dar nu trebuie exagerat. De asemenea, este important de stiut cum se combina fructele. Altfel, din nou, ai putea suferi din pricina tulburarilor tranzitului intestinal.

Fructele se impart in patru categorii: fructe dulci, fructe acide, fructe sub-acide si pepenele. Acum trebuie sa stii care sunt fructele apartinand acestor categorii.

Fructe dulci: smochine, curmale, struguri dulci, banane, papaya, fructe uscate.
Fructe acide: clementine, mandarine, grapefruit, kiwi, lamai, portocale, ananas, visine.
Fructe sub-acide: capsune…citeste mai multe despre fructe aici >>>

Balonare. Nici nu este de mirare, avand in vedere ca nu toata lumea poate digera cantitati foarte mari de fructoza. Daca fructoza este absorbita ineficient la nivelul intestinului subtire poti suferi din pricina problemelor. Adica acele fructe raman in intestin si incep sa fermenteze, ceea ce poate provoca gaze si balonari.

Nu slabesti. Ciudat nu-i asa? In special cand te chinui sa tii dieta si mananci doar…fructe cat este ziua de lunga. Uiti ca au zahar si mananci 2 banane in fiecare seara, de exemplu. Nu mai spunem de struguri care abunda in zahar! Normal ca sunt mult mai sanatoase decat burgerii sau pastele, dar au carbohidrati si zahar, de asemenea. Nu este o problema sa le consumi, poti urma chiar o cura de 1-2 zile, dar fara a exagera. In special seara nu ar mai trebui sa consumi fructe. De fapt, inainte cu 4 ore de culcare nu ar mai trebui sa mananci nimic.

Semne ca mananci prea multe fructe – dar sucurile si smoothie-urile sunt bune?!

Bei prea multe smoothie-uri. Sau sucuri naturale. Nu uita ca atunci cand storci 3 portocale tu nu faci altceva decat sa consumi mai mult zahar! Desigur ca este sanatos un astfel de suc, dar nu mai mult de o data pe zi. La fel si in cazul smoothie-urilor. Incearca-le cu precadere pe cele cu fructe de padure, afine si capsune. Nu au multe calorii si sunt minunate ca si gust. Incearca sa le consumi la micul dejun doar.

Ti-e foame mai mereu. Si nici nu este de mirare, fructele pot creste nivelul zaharului din sange. Asa ca iti va fi foame tot mai des, daca exagerezi cu consumul lor. Incearca sa ai ca gustari si migdale, nuci, caju, cereale integrale, etc. In special atunci cand tii dieta. Vei vedea ca nu este atat de greu sa mananci sanatos si echilibrat, in cele din urma.

De multe ori te gandesti ca mananci un fruct si ai scapat de foame. Printre acele semne ca mananci prea multe fructe se numara si acesta. Adica ai senzatia ca te simti minunat, dar te loveste o foame de 2 ori mai mare ulterior.

Cel mai bine ar fi sa bei multe lichide in cursul serilor, daca te loveste foamea. Vei vedea ca iti vor conferi o stare de satietate mai buna decat fructele! Plus ca te vei obisnui, in cele din urma. Mult succes si nu uita sa pastrezi echilibrul, inclusiv atunci cand vine vorba despre fructe.

4.63/5 (16)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *