RETETA – curry de naut vegan. Gata in 15 minute!

Daca si tie iti plac retetele asiatice este musai sa incerci acest curry de naut vegan. Este extrem de simplu de preparat, trebuie doar sa ai la dispozitie cateva ingrediente cheie.

Care, apropo, sunt delicioase si pot fi preparate in nenumarate retete indiene. Asadar, astazi pregatim un curry de naut vegan, care poate fi servit si in timpul postului, fara probleme. Cine a spus ca mancarea delicioasa nu se poate prepara rapid, nu a incercat aceasta reteta simpla si la indemana oricui.

In prima faza, mergi la cumparaturi si asigura-te ca bifezi toate ingredientele din lista pe care urmeaza sa ti-o prezentam.

Curry de naut vegan – un deliciu, ideal si pentru diete

Pentru ca are in compozitie si proteine, grasimi vegetale, dar si fibre, este ideal de servit la pranz, chiar daca tii dieta. Mai ales ca nu il vei manca cu paine, ci cu orez basmati sau integral (daca vrei sa slabesti mai repede, cel integral sau brun este ideal).

Ai nevoie de:

– 2 conserve de naut

– 2 cepe

– 5 catei de usturoi

– 1/2 lingurita de chili

– o lingurita de curry

– o conserva de lapte de cocos (la gramaj mic)

– o conserva de rosii maruntite

– 200 grame de orez

– 2 linguri de ulei

– sare, piper

Mod de preparare

Se pune uleiul in tigaie si se adauga ceapa maruntita, pentru 3-4 minute, pana se caramelizeaza. Apoi se adauga usturoiul maruntit, pentru inca un minut, timp in care amesteci des, pentru a nu se arde compozitia. Mai adauga si putina apa si pune laptele de cocos si amesteca bine. Apoi adagua nautul, rosiile, condimentele. Amesteca din nou foarte bine si lasa la fiert pret de 10-15 minute, la foc mic.

La final poti sa mai adaugi sare, dupa gust.

Curry de naut vegan – serveste-l alaturi de orez si legume

Poti sa fierbi cateva buchetele de broccoli sau poti cali un dovlecel intr-o tigaie, pret de cateva minute. Dupa aceea fierbe orezul timp de 20 de minute si serveste acest minunat curry de naut alaturi de legume si orez.

Desigur ca poti manca doar curry si orez, nu este necesar sa mai prepari si alte legume, ramane la alegerea ta. O reteta delicioasa, care merge de minune oricand. Evident ca poti servi si o salata verde sau de spanac alaturi de aceasta delicioasa mancare.

Ce trebui sa stii despre naut

– sustine procesul de slabire. Da, ai citit bine, chiar daca are multe proteine, sunt din acelea sanatoase. Iti va conferi o stare de satietate, daca il vei servi in salate sau sub forma de mancarica.

– sustine sanatatea oaselor. Are o gramada de vitamine importante pentru corpul nostru, precum fierul, calciul si magneziul. Mai contine zinc si vitamina K, acestea sustinand procesul de construire si mentinere a structurii osoase.

– ajuta diabeticii. Cercetatorii au ajuns la concluzia…mai multe despre naut >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *