Ti se face foame noaptea? Iata ce poti face

Ti se face foame noaptea, iar acest lucru nu face decat sa-ti afecteze dieta si silueta? Inseamna ca este momentul sa afli mai multe despre acest aspect. Si nu iti face griji, nu esti singura care sufera de “afectiunea” aceasta. Milioane de oameni din intreaga lume ar dori sa nu mai manance seara, dar uneori este mai greu decat pare.

Daca si tie ti se face foame noaptea si te-ai saturat sa te surprinzi in timp ce iti pregatesti gustari la 2 dimineata, poate ar fi cazul sa faci ceva. Desigur ca este important sa mananci bine la cina, tocmai pentru a evita astfel de situatii.

De asemenea, este imperios necesar sa ai in casa gustari sanatoase, pentru aceste momente. Te lamurim despre ce este vorba in cele ce urmeaza.

Ti se face foame noaptea? Sfaturi utile si la indemana oricui

In primul rand, trebuie sa intelegi ca exista cateva cauze clare care iti provoaca aceasta pofta de mancare nocturna. In primul rand, este vorba despre faptul ca mananci dezordonat in timpul zilei. Evident ca daca ai sarit peste pranz si micul dejun a fost unul frugal, este foarte probabil ca lucrurile sa degenereze.

Chiar daca mananci la cina ceva consistent, iti va fi foame in continuare…De asemenea, mancatul la ore tarzii te face sa stai treaza mai mult din cauza faptului ca digestia nu s-a produs. Si uite asa intri intr-un cerc vicios. Vei ramane treaza pana mai tarziu si ti se va face foame din nou…si te gandesti sa mai „servesti” ceva.

De asemenea, stresul si oboseala te fac sa ai o pofta mai mare de mancare…nesanatoasa. Asa ca cea mai buna idee este sa inveti sa eviti astfel de momente. Ce ai putea face pentru a nu a mai avea pofte culinare nocturne?

In primul rand, serveste un mic dejun copios si un pranz pe masura. Cu alte cuvinte, schimba obiceiurile nocive si alege sanatatea. Mananca cereale integrale si fructe la micul dejun, leguminoase, peste, curcan si salate la pranz. Vei observa cum lucrurile vor incepe sa se schimbe de la sine.

Ti se face foame noaptea? Atunci nu uita de gustarile sanatoase din timpul zilei

Gustarile sanatoase sunt alt „secret” al unei vieti mai echilibrate. Este important sa mananci intre mese, iar astazi iti propunem gustari sub 100 de calorii, care cu siguranta te vor incanta. In special daca vrei sa adopti un mod de viata mai sanatos.

Iata despre ce este vorba:

Smoothie de afine. Vei pune 1/3 iaurt degresat grecesc intr-o ceasca, iar restul de 2/3 vei completa cu afine inghetate. Da totul la blender, poti adauga si putina apa si bucura-te de o gustare pe cinste.

14 migdale. Da, suntem precisi, pentru ca vrem ca tu sa ramai in limita de 100 de calorii. Migdalele sunt bogate in fibre si proteine si nu au colesterol, asa ca te vor tine departe de foame. Nu uita sa le alegi pe cele nesarate si neprajite.

Branzica de casa. Cu siguranta iti va placea aceasta gustare, in care poti pune si cateva bucati de fructe. Nu consuma o cantitate prea mare, ci doar cat sa-ti potolesti foamea…mai multe gustari sub 100 de calorii aici >>>

Hidrateaza-te corespunzator in timpul zilei. In acest mod nu vei mai bea prea multe lichide seara, care te vor forta sa faci mai multe drumuri la toaleta. Bea in jur de 8 pahare de apa plata in cursul zilei si te vei simti mai energica, mai mult ca sigur. Nu uita nici de ceaiul verde sau rosu in loc de cea de-a doua cafea.

Ti se face foame noaptea? Ai mai mare grija de tine

Nu uita sa dormi suficient noaptea, in jur de 8 ore ar fi ideal. Oboseala duce la o pofta de mancare mai mare, asa ca nu mai te forta sa stai treaza pana dupa miezul noptii. Culca-te mai repede si bucura-te de un somn mai satisfacator. De asemenea, nu uita sa practici activitati care te relaxeaza.

O plimbare seara sau un curs de pilates/yoga, te-ar putea ajuta mai mult decat crezi. Da-ti voie sa ai o viata echilibrata, mananca la ore fixe, nu omite gustarile si vei remarca schimbari benefice, pe toate planurile.

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *