Limbajul trupului – cum sa interpretezi aceste gesturi?

Limbajul trupului poate spune mult mai multe despre o persoana decat iti imaginezi. Fara sa vrem, transmitem tot felul de informatii celor din jur folosindu-ne de elementele nonverbale. Nu este un secret pentru nimeni ca anumite tonuri ale vocii sau posturi ale mainilor pot sa indice ceva despre o persoana.

Desigur ca sunt cateva elemente clare, pe care le cunoaste toata lumea. Dar exista mult mai multe pe care ar trebui sa le descifrezi, asa ca ar fi bine sa descoperi limbajul trupului.

Daca vei sti sa le interpretezi, s-ar putea sa afli mai multe despre persoanele din jurul tau si intentiile lor. De foarte multe ori oamenii nu spun ceea ce simt, dar anumite gesturi ii pot trada. Haide sa descoperim mai multe impreuna.

Limbajul trupului – ce inseamna o privire?

Nu degeaba se spune despre ochi ca sunt oglinda sufletului. Poti ajunge sa intelegi foarte multe lucruri din privirea unei persoane. Evident ca atunci cand cineva te fixeaza cu privirea si asculta ce spui arata un interes vadit fata de tine. Pupilele usor dilatate arata si curiozitate din partea persoanei cu care vorbesti.

Desigur, daca persoana se uita in alta parte si iti evita privirea, sunt sanse sa nu te placa sau sa nu fie interesata de ceea ce spui. Cei care se uita in jos sunt de obicei timizi, nu este vorba despre faptul ca ar fi dezinteresati.

De asemenea, cine te fixeaza cu privirea minute in sir cu siguranta te admira si vrea sa fie in compania ta.

Daca este sa vorbim despre limbajul mainilor, vom afla din nou lucruri interesante. Mainele deschise arata ca persoana din fata ta se simte bine si este relaxata. O mana pe gat sau la nivelul capului arata ca persoana din fata ta ar vrea sa discute cu tine si este interesata.

O mana in sold arata nerabdare, ceva este in neregula. Iar daca o persoana care te abordeaza are ambele maini in sold este clar un semn de agresivitate, te „ataca” la un anumit nivel. Chiar daca vocea persoanei respective nu pare sa fie deloc agresiva.

Mainile incrucisate arata o persoana nesigura, care adopta o pozitie defensiva. Mainile in buzunar arata faptul ca persoana de langa tine iti ascunde ceva sau nu spune adevarul complet.

Limbajul trupului – postura capului si semnele de nervozitate

Atunci cand o persoana te simpatizeaza, va avea tendinta sa aiba capul usor dat pe spate. Cei care rad si isi dau usor capul pe spate atunci cand le povestesti ceva amuzant, arata ca sunt foarte interesati. Poate fi vorba despre un flirt, mai mult ca sigur.

Tine minte ca cei care tind sa aiba capul plecat atunci cand poarta o discutie importanta cu tine, se simt vinovati. De cele mai multe ori aceste persoane ascund ceva, de aceea afiseaza acest gest „umil” atunci cand poarta o discutie.

O persoana care isi sprijina capul intr-o mana arata ca este pe ganduri sau chiar are o stare de plictiseala. O persoana care isi mentine ochii in jos arata ca reflecteaza la anumite emotii, iar ochii in sus arata retrairea anumitor momente.

Cand cel cu care vorbesti are ochii incruntati sau isi ingusteaza privirea, inseamna ca experimenteaza o stare de scepticism in legatura cu informatiile primite.

O persoana cu incredere de sine va avea o postura dreapta, iar picioarele usor departate. Arata ca este increzatoare si nu se teme de confruntari. Persoanele care se tot misca atunci cand stau pe loc arata ca sunt nerabdatoare, iar cei care au picioarele incrusitate nu se simt tocmai in largul lor.

Dupa cum vezi, gesturile noastre sunt mult mai graitoare decat stiam. Iar acestea sunt doar cateva dintre notiunile acestui limbaj al trupului…

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *