Cum iti ingrijesti pielea in vreme de canicula

Vara este asteptată cu nerabdare de multe femei dar nu numai. Este anotimpul in care te bucuri de concedii de neuitat si de un bronz auriu. Cu toate acestea, sezonul estival poate veni si cu multe probleme, in materie de frumusete. 

In vreme de canicula, pielea poate avea de suferit, in special tenul. Multe persoane se confrunta cu un ten mai gras vara, cu toate ca, in mod normal, nu se intampla asta. Mai mult decat atat, vara te poti alege cu arsuri solare si in timpul unei plimbari scurte.

De aceea, in aceasta perioada trebuie sa acorzi mai multa atentie ingrijirii pielii. Este important sa iti modifici ritualul de ingrijire si de infrumusetare, dar si sa adopti cateva masuri de protectie solara

Utilizeaza crema de protectie solara

Crema de protectie solara nu trebuie sa lipseasca din bagaj, atunci cand mergi in vacanta, indiferent daca iti petreci concediul la munte sau la mare. Chiar si atunci cand iesi din casa pentru o plimbare, este important sa aplici crema. Soarele emite radiatii UV peste tot, in orice anotimp. 

Pe langa faptul ca acestea iti provoaca arsuri solare, studiile au demonstrat efectul cancerigen al razelor ultraviolete. Mai mult decat atat, pentru ca acestea imbatranesc pielea prematur, se insista atat de mult asupra protectiei solare. Totusi, cateva zeci de minute de expunere la soare fara protectie solara ajuta la sinteza de vitamina D. 

Specialistii recomanda utilizarea unei creme solare cu factor de protectie de minim 30, indiferent de cat de rapid te inrosesti la soare. Un SPF de 30 sau mai mare iti asigura o protectie optima impotriva radiatiilor. Totusi, radiatiile UV sunt de mai multe tipuri – UVA si UVB. Ambele sunt cancerigene si din acest motiv se recomanda utilizarea unei creme de protectie cu spectru larg, cu acoperire UVA si UVB. 

Evita expunerea la soare intre orele 10-16

Chiar daca folosesti protectie solara, acest lucru nu inseamna ca pielea este indestructibila. Razele UV inca iti pot afecta pielea, daca te expui la soare necotrolat.

Intre orele 10-16, razele UV sunt mai puternice, asa ca evita sa te expui la soare in acest interval orar. Cauta un loc umbrit sau utilizeaza o umbrela pentru plaja, astfel incat sa te feresti de razele soarelui. 

Imbraca-te adecvat

Pe timp de canicula, poarta haine lejere, care sa nu favorizeze transpiratia si iritatia. Alege materiale deschise la culoare, care resping razele soarelui. E important sa ai umerii acoperiti, pentru ca acolo se produc mai repede arsuri solare. 

Poarta o palarie cu boruri largi, astfel incat si pielea gatului si ceafa sa fie protejata. 

Hidrateaza-ti pielea

Desi, pe timpul verii, ai impresia ca pielea este hidratata, ai nevoie de o crema hidratanta si in acest anotimp. Temperaturile ridicate pot provoca pierderea umiditatii. Un moisturizer iti protejeaza epiderma si ii mentine umiditatea, restabilind stratul cornos al pielii, adica stratul de la exterior. 

Pe langa hidratarea cu ajutorul cremei, este important si sa bei o cantitate adecvata de apa. Deshidratarea poate fi raspunzatoare de pielea uscata. Pe timpul verii, transpiram mai mult, iar lichidul pierdut trebuie inlocuit, asa ca bea cel putin sase pahare cu apa in fiecare zi.

Schimba-ti produsele de ingrijire

Pe timpul verii, tenul se poate ingrasa pentru ca produce mai mult sebum. Tenul gras este cel mai predispus acneei. De aceea, ar trebui sa nu mai folosesti produse care sa iti incarce si mai mult porii, cum ar fi cleanserul sub forma de crema sau pe baza de ulei si crema hidratanta cu textura groasa. Alege produse de ingrijire cu o textura mai usoara, pe baza de apa, care previn acumularea de sebum.

De asemenea, este important sa utilizezi, dupa aplicarea cleanserului, o lotiune tonica de calitate, pe baza de aloe vera sau castravete. Lotiunea tonica inchide porii in care se poate acumula sebum si reechilibreaza pH-ul tenului.

Minimizeaza utilizarea machiajelor

Este extrem de important sa folosesti mai rar machiaj sau sa optezi pentru produsele cu textura usoara. Fondul de ten de o consistenta groasa favorizeaza productia de sebum si creeaza un aspect neplacut tenului. Alege un fond de ten cu o textura lejera si asigura-te ca este noncomedogenic (nu blocheaza porii).

Exfoliaza-ti pielea

Exfoliaza-ti pielea o data pe saptamana cu produse speciale pentru exfoliere sau cu amestecuri naturale facute in casa. Nu doar tenul trebuie exfoliat, ci si restul corpului. In acest fel vei indeparta celulele moarte si sebumul acumulat in pori. 

Asadar, pe timpul verii, pielea necesita o ingrijire mai atenta, intrucat este expusa temperaturilor ridicate si razelor UV.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *