Remedii naturale pentu bronsita. Ce trebuie sa stii?

Remediile naturale pentu bronsita sunt la indemana oricui si ar trebui sa le incerci si tu. Bineinteles ca si medicamentele alopate isi au rostul si de multe ori pot face minuni. Dar ce ar fi sa incercam si variantele naturiste?

Dar, inainte de a continua discutia despre aceste remedii naturale pentu bronsita ar fi cazul sa aflam mai multe despre boala in sine. Asadar, bronsita este o afectiune respiratorie cronica sau acuta, depinde de simptome. Membranele mucoase ale cailor respiratorii se inflameaza, ceea ce duce la simptome precum: respiratie cu dificultate, febra, oboseala, dureri in piept, tuse severa.

De cele mai multe ori bronsita acuta trece in cateva saptamani, daca este tratata corect. In schimb, cea cronica poate dura luni de zile. Evident ca medicamentele isi au rostul, dar asta nu inseamna ca nu poti completa tratamentul cu cateva leacuri naturale.

Remedii naturale pentu bronsita – ulei de oregano si miere

Tusea acuta, alt simptom al bronsitei, poate fi ameliorata folosind uleiul de oregano. Se pun cateva picaturi de ulei sub limba, pentru a obtine efecte cat mai rapide. Desigur ca despre uleiul de oregano am mai discutat si stii deja ca este un super antibiotic. Daca nu, iti amintim noi ca multe studii arata ca uleiul de oregano este mai mult decat un antibiotic, proprietatile sale fiind nenumarate. De exemplu, acest ulei te poate ajuta si atunci cand vine vorba de sanatatea orala.

Te confrunti cu gingivita? Atunci scapa de respiratia urat miroasitoare si alte probleme caracteristice, utilizand uleiul de oregano. Ce poti face? Adauga o picatura de ulei de oregano pe periuta de dinti, chiar inainte de periaj. Contine timol, o substanta folosita chiar si in pastele de dinti profesionale…mai multe despre efectele uleiului de oregano aici >>>

Evident ca mierea este alt remediu care poate ajuta in aceste situatii. Stim ca pare ceva mult prea comun, dar nu subestima efectele sale. Calmeaza cu succes durerile de gat. Pune sucul de la o 1/2 lamaie intr-o cana cu apa calda, adauga o lingura de miere, un varf de piper si amesteca bine. Savureaza aceasta bautura eficienta si gustoasa. Durerile vor incepe sa se atenueze in timp.

Remedii naturale pentu bronsita. Apa sarata si ghimbir, contra durerilor acute

Atunci cand gatul este iritat, cea mai buna idee ar fi sa faci gargara, de cel putin 3 ori pe zi, cu apa sarata calda. Durerile de gat vor fi atenuate si vei putea respira mai usor. Adauga o lingurita de sare la 500 ml de apa si bucura-te rapid de efectele rapide ale acestui remediu naturist. Acest leac este foarte eficient si pentru tuse, in general, asa ca il poti folosi de fiecare data cand esti racita.

Ghimbirul este alt aliat al celor aflati in aceasta situatie. Pe langa faptul ca ajuta digestia si sustine procesul slabirii, ghimbirul imbunatateste sistemul imunitar. Are proprietati antiinflamatorii, asa ca nu uita sa prepari o limonada cu ghimbir.

Adauga cuisoare si miere si savureaza un leac natural si gustos. Evident, este cel mai bine sa cumperi ghimbir proaspat, pe care sa il maruntesti si sa-l adaugi in limonada. Daca poti, la final mananca si cateva bucatele de ghimbir proaspat, te va ajuta enorm.

Turmericul este alt remediu pe care ar trebui sa-l incerci. Daca vei adauga o lingurita de turmeric la o cana de lapte, va fi cea mai buna idee. Poti pune si putina miere, amesteca bine si savureaza aceasta bautura de 2 ori pe zi, in aceasta perioada. Pentru ca are proprietati antiinflamatorii, turmericul te va ajuta sa elimini simptomele neplacute ale bronsitei.

Remedii naturale pentu bronsita. Ulei de eucalipt si sare Epsom

Este o idee minunata sa faci o baie in sare Epsom. Te scapa de toxine, mai mult ca sigur. Cel putin o data pe saptamana renunta la dusuri si fa baie cu sare Epsom.

Adauga in apa calduta si 2 lingurite de sare amara si bucura-te de efecte, pe termen lung. Vei scapa de tot felul de substante nocive care s-au acumulat in corp. Asa ca bucura-te de eficacitatea acestor bai si atunci cand bronsita va trece. Nu uita sa faci bai fierbinti, in aceasta perioada.

Inhalatiile cu ulei de eucalipt sau arbore de ceai sunt foarte eficiente, la randul lor. Daca vei pune cateva picaturi in apa fierbinte si vei inhala acei vapori, poti sa fii sigura ca o ameliorare se va vedea rapid. Asa ca nu uita sa pui un prosop pe cap atunci cand faci acest ritual pentru ca acei vapori sa fie absorbiti cat mai intens. Durerile de gat si senzatia de arsura se vor diminua daca faci aceasta procedura o data pe zi.

Nu uita sa ceri si parerea unui medic, in special daca simptomele bronsitei par sa se acutizeze.

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *