Salata verde, o adevarata minune pentru sanatate

Salata verde apare, de regula, la inceputul verii, atunci o vei putea gasi proaspata la piata sau in supermarketuri si ai face bine sa nu o omiti.

Daca este cultivata de tarani si nu a fost tratata chimic, aceasta poate fi o adevarata minune pentru sanatatea noastra.

Ajuta in tratarea a nenumarate afectiuni si este un aliat de nadejde si in cazul femeilor care vor sa slabeasca.

Si nici nu este de mirare. Avand in vedere ca are doar 60 kj (10 kcal), lucrurile stau foarte bine inca de la inceput.

Daca nu iti place sa mananci foarte multe salate, nu este nicio problema. O poti consuma in cadrul smoothie-urilor, avand exact aceleasi beneficii.

Este important de stiut ca 100 grame de salata verde contine carbohidrati, proteine, vitamina A, B9 si vitamina C. De asemenea, salata verde contine fier din belsug, asa ca este ideala in special pentru cei care se confrunta cu anemia.

Salata verde, in ce afectiuni ne poate ajuta?

1. Ajuta in timpul perioadei de sarcina. De ce? Ei bine, contine acid folic si ajuta la prevenirea eventualelor anemii care pot aparea. De asemenea, exista pareri care sustin ca aceasta planta poate preveni avortul. Incurajeaza productia de progesteron, important pentru lactatie.

2. Vindeca problemele sexuale. Salata verde este asociata cu tratarea a mai multe tulburari sexuale. Totodata, se pare ca are rolul de a creste nivelul fertilitatii si desigur, numarul de spermatozoizi.

Cine se confrunta cu disfunctii erectile si ejaculare precoce (in cazul barbatilor) ar trebui sa consume periodic suc proaspat de salata.

3. Amelioreaza insomniile. Stiai ca durerile de cap pot fi prevenite cu ajutorul acestei plante? Iar asta nu este tot, nu vei mai avea nici probleme cu somnul. Amesteca ulei de trandafiri cu salata verde si aplica pe frunte si la tample. Insomniile vor fi ameliorate.

4. Tratamentul anemiilor. Asa cum am mentionat si mai devreme, consumul ridicat de fier ajuta la tratarea acestei afectiuni. Poate ca nu stiai, dar se asimileaza fier mult mai rapid direct din salata verde, decat din suplimentele de pe piata.

5. Sustine sanatatea oaselor. Prezenta vitaminei K in salata nu poate decat sa ne bucure, avand in vedere ca ajuta la prevenirea osteoporozei.

6. Amelioreaza boala Alzheimer. Conform specialistilor, cei care sufera de Alzheimer au nevoie de aceasta planta in alimentatia lor, aceasta limitand daunele neuronale care se produc la acestia.

7. Rol important in metabolism. Contine fier, calciu, magneziu, potasiu, atat de importante pentru metabolism, asa ca sprijina acest proces mancand sanatos.

Salata verde contine vitamina A din belsug

Salata verde iti va asigura un consum excelent de vitamina A, de asemenea necesarul de betacaroten va fi satisfacut. Mai contine si cupru, necesar pentru producerea globulelor rosii din sange.

Silueta ta va avea de castigat daca vei incepe sa consumi regulat aceasta planta, mai ales in timpul sezonului cald.

4.6/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *