Salata de paste – retete simple, sanatoase si rapide

Daca si tu vrei sa mananci ceva lejer la cina, atunci esti pe drumul cel bun. Astazi ne-am propus sa iti prezentam retete simple si usor de preparat, care nu ingrasa! Desigur ca vor contine carbohidrati, dar din seria celor „buni” si necesari procesului de slabire.

De asemenea, iti atragem atentia asupra faptului ca o salata de paste nu este acelasi lucru cu o portie clasica de paste, gatite dupa celebrele retete italienesti. Vorbim despre o mancare diafana, care va contine si cruditati, asa ca din start vor fi recomandate si seara, in special daca vei inlocui clasicele paste cu cele integrale, fara gluten, din naut, linte, etc.

Din fericire avem de unde alege, in special ca exista o gama atat de variata disponibila oricui. Cel mai bine ar fi sa alegi pastele integrale 100% sau cele din linte, care au si proteine in compozitie, esentiale in procesul de slabire.

Salata de paste – ton sau rosii uscate?

Pentru a crea o salata de paste, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Depinde de tine daca alegi sa prepari varianta vegetariana, fara carne sau preferi sa adaugi ton sau alt peste la gratar etc.

Salata de ton/somon

Ai nevoie de:

– 200 grame paste integrale fierte

– 150 grame de ton maruntit in ulei sau somon la gratar maruntit in prealabil

– o lingura de boabe de porumb

– 3 rosii cherry feliate

– cateva felii de castravete

– lamaie

– ulei de masline

– sare

– piper

– alte condimente la alegere

Mod de prepare

Intr-un bol vei pune pastele si vei adauga pestele, rosiile, castravetii, vei stropi cu putin suc de lamaie, vei adauga si porumbul, uleiul de masline si restul ingredientelor. Amesteca bine totul si bucura-te de o reteta rapida, simpla si delicioasa, la indemana oricui. Desigur ca poti varia ingredientele, in loc de peste poti pune pui la gratar sau alta carne pe care ai gatit-o si o poti adauga in paste. Frumusetea consta in faptul ca aceasta reteta este foarte versatila, asa ca te poti juca cu ingredientele dupa bunul plac.

Salata de paste – nu uita de varianta vegana sau de post

Salata de rosii uscate si parmezan

Ai nevoie de:

– 200 grame paste integrale fierte

– 100 grame rosii uscate in ulei

– 100 grame de parmezan ras

– cateva felii de castravete

– ulei de masline

– sare

– piper

– alte condimente la alegere

– optional, pentru un plus de proteine poti adauga un ou fiert sau 2 linguri de boabe de naut fierte

Mod de prepare

Intr-un bol vei pune pastele si vei adauga ingredientele de mai sus, pe care le vei amesteca pana se vor imbina armonios. Condimenteaza dupa bunul plac si serveste alaturi de un pahar de vin alb.

Pentru a obtine varianta vegana, inlocuieste parmezanul cu tofu afumat si alege boabele de naut, cu siguranta iti va placea si aceasta varianta delicioasa a salatei de paste.

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *