Reteta de paste Puttanesca – delicioase si …dietetice!

Daca si tu esti un fan al mancarurilor italienesti, inseamna ca trebuie sa incerci reteta de paste Puttanesca. Nu de alta, dar se poate adapta si in situatiile de regim de slabire, plus ca sunt delicioase!

Sa iti mai spunem ca se realizeaza rapid, asa ca nu va trebui sa petreci ore intregi in bucatarie? Ei bine, aceasta reteta este ideala si pentru o cina romantica…dar si atunci cand pur si simplu vrei sa te rasfeti. Asadar, este momentul sa incerci reteta de paste Puttanesca si vei vedea ca le poti pregati chiar tu, la tine acasa, cu mare usurinta.

Evident ca, daca vrei sa te pregatesti pentru silueta de primavara, este indicat sa cumperi paste integrale, sa reduci portiile si sa nu mananci inainte de culcare. Cina ar trebui servita cu 3-4 ore inainte de somn, in acest fel digestia va fi deja finalizata, iar tu vei putea dormi mai bine.

Reteta de paste Puttanesca – cum se prepara?

Ingrediente:

  • 200 grame de paste integrale (penne, spaghetti, etc) sau din legume (naut, linte, etc)
  • 2 cepe rosii, taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • 2 maini de rosii cherry, taiate in jumatati
  • 5 linguri pline cu masline negre, fara samburi
  • o cutie de rosii maruntite
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • cateva frunza de busuioc ( daca nu gasesti verdeturi proaspete, evident ca le poti folosi pe cele uscate)

Mod de preparare

Fierbe pastele pentru 10 -12 minute, in functie de indicatii si lasa-le la scurs. Intr-o tigaie, adauga ceapa si rosiile cherry, usturoiul si maslinele si lasa-le un pic sa se caleasca, cu foarte putin ulei si apa. Apoi pune rosiile maruntite in suc propriu si lasa-le pentru 5 minute sa fiarba alaturi de restul ingredientelor. Apoi adauga pastele si amesteca bine cu sosul, pune si patrunjelul, busuiocul si alte condimente. Vei obtine o portie de paste absolut delicioasa.

Reteta de paste Puttanesca – portii mici, rezultate mari

Nu uita ce am vorbit la inceputul articolului. Daca vrei sa ai grija de silueta, ar fi intelept sa mananci un bol mic de paste Puttanesca, alaturi de o salata verde. Da, merg de minune impreuna, iar in acest fel iti vei asigura si necesarul de vitamine si fibre. Mananca la ora 19 si bucura-te de o masa gustoasa, fara a fi nevoie sa tii un regim drastic.

Atunci cand vrei sa slabesti sanatos este necesar sa excluzi din alimentatie fast-foodul, dulciurile si faina alba si sa mananci mai multe cruditati, fructe, legume si seminte. Evident ca cel mai bine ar fi sa gatesti chiar tu mancarea pentru a fi sigura ca este sanatoasa si eficienta.

Cum sa gatesti ouale in mod sanatos – retete rapide si gustoase!


Si tu te intrebai cum sa gatesti ouale in mod sanatos? Ei bine, astazi avem vesti bune pentru tine. Nu de alta, dar ne-am hotarat sa-ti prezentam cele mai bune metode de a pregati acest aliment complex si satios.

Desigur ca ouale cele mai bune sunt cele de tara sau care provin din surse ecologice. Dar sigur stiai deja acest lucru. Asadar, cum sa gatesti ouale in mod sanatos si eficient? Vei vedea ca nu este deloc greu…cum sa gatesti ouale in mod sanatos AICI >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *