Dieta de dupa Paste – ce sa mananci?

Daca si tu vrei sa elimini toxinele si sa te pregatesti de sezonul cald, atunci dieta de dupa Paste este cea mai buna idee. Nu iti face griji, nu iti prezentam ceva complicat, strict sau imposibil de urmat.

Asadar, este de la sine inteles ca va trebui sa acordam 2-3 zile unui detox, adica unui regim de eliberare a organismului dupa zilele in care ne-am permis sa mancam mai …consistent.

Ei bine, in dieta de dupa Paste nu vom face altceva decat sa mancam sanatos si sa ne bucuram din nou de produse cat mai naturale si proaspete. Esti pregatita sa renunti la bucatele traditionale in favoarea fructelor si a legumelor? Atunci esti pe drumul cel bun. Haide sa vedem ce facem mai departe.

Dieta de dupa Paste – smoothie sau sucuri naturale?

Vrem sa iti incepi urmatoarele trei zile intr-un mod inedit: vei consuma un suc proaspat de fructe sau un smoothie, inainte de micul dejun. De ce? Pentru ca fructele te vor ajuta sa cureti colonul si organismul de reziduuri, ajutandu-te sa slabesti rapid 2-3 kilograme.

Asa ca, fie bei un suc de mere, pere, portocale, grapefruit, etc, proaspat, realizat de tine, fie un smoothie de fructe de padure si 1/2 banana. Al doilea este mai consistent, asa ca s-ar putea sa nici nu mai ai nevoie de mic dejun. In special daca esti o persoana care nu obisnuieste sa manance de dimineata.

Smoothie-ul poate fi realizat cu fructe de padure, mere, pere, banana, mango, kiwi, ananas, etc. Practic, poti alege ce fructe iti doresti si sa le combini dupa bunul plac. La o ora si jumatate dupa ce ai consumat acest suc/smoothie poti manca un bol cu 4 linguri de fulgi de ovaz, inmuiati in apa sau lapte vegetal. Peste acestia poti adauga cateva nuci, cateva afine, etc.

Savureaza un mic dejun lejer, care va sustine procesul de ardere a grasimilor. La gustare poti servi un mar sau cateva migdale. La masa de pranz iti recomandam sa mananci o portie de tocanita de legume alaturi de o salata de cruditati. Alta varianta ar fi o salata cu ton si cruditati sau o mancare de spanac, etc. Cu siguranta ai prins ideea, o mancare lejera si simpla, cu cat mai putine ingrediente animale va fi litera de lege in cele 3 zile de detox.

Dieta de dupa Paste – ghici cine vine la cina?!

…sau mai degraba ce vine la cina. Dupa ce ai consumat cea de-a doua gustare, care poate fi un morcov crud, o gulie sau o para, poti sa te gandesti la cina. Apropo, aceasta va fi servita cu cel putin 4 ore inainte de culcare, vrem sa te duci la somn cu digestia deja facuta, pentru a dormi cat mai bine. Da, somnul este esential pentru starea ta de bine.

La cina poti servi o salata greceasca, cu putina branza feta sau cu tofu (daca esti gata sa lasi in urma alimentele animale pentru cateva zile). Adauga in salata rosii, castraveti, masline, ceapa rosie, tofu sau feta, condimente. Poti servi o felie de paine integrala alaturi.

Alta idee de cina ar fi 3 rondele de orez si salata de vinete, cateva felii de castravete alaturi. Poti opta si pentru ardei capia umpluti cu humus si o salata de rosii. De asemenea, o salata rece de paste integrale, cu rosii, castraveti, tofu si cateva masline este iarasi o idee excelenta.

Nu uita ca in aceste 3 zile sa nu consumi altceva decat produsele sugerate. Adica vei evita alimentele procesate, sucurile carbogazoase si alcoolul. Fa miscare si plimbari si hidrateaza-te corespunzator, te vei simti excelent la finalul acestor zile, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *