Ce se intampla cand slabesti? De ce vei avea o viata mai fericita

Fara doar si poate ca si tu te-ai intrebat ce se intampla cand slabesti, mai ales ca atunci cand esti in forma parca totul se schimba si esti mult mai fericita si optimista. In mod evident, nu este vorba doar despre aspectul fizic, te simti mai bine pur si simplu, din toate punctele de vedere.

Daca inca ai dubii referitoare la intrebarea de ce ar trebui sa slabesti, astazi te vom lamuri si vei intelege mai bine motivele. De fapt, le stii deja. Doar asa vei putea sa ai o stare de spirit mai buna, mai mult succes si pofta de viata.

Sunt o gramada de avantaje, atunci cand ai o viata mai sanatoasa si o greutate optima. Ce se intampla cand slabesti? Vei imbunatati toate aspectele vietii, in special daca toata viata ai suferit din cauza kilogramelor in plus.

 

Ce se intampla cand slabesti:

1. Poti economisi bani. Vei rade, dar este cat se poate de adevarat. Atunci cand iesi mereu in oras pentru a manca vei cheltui destui bani. De obicei persoanele de acest gen dau o gramada de bani pe tot felul de „gustarele”. De asemenea, nu le lipsesc sucurile, snacksurile sau dulciurile. Incearca ca de acum incolo sa nu mai iei gustari. Sau daca chiar ti-e foame, cumpara fructe sau nuci. Din start, lucrurile se vor schimba.

2. Poti castiga mai multi bani. Conform studiilor, persoanele care sunt in forma sunt preferate de angajatori, in detrimentul celor supraponderali. Atunci cand vorbim de afaceri, se aplica aceeasi teorie. Antreprenorii care au o greutate optima se simt mai increzatori.

3. Vei fi mai fericita. Ce se intampla cand slabesti? Iti vei schimba cu totul dispozitia. Vei avea mai multa pofta de viata, vei dori sa incerci lucruri noi. Conform unor cercetatori din Olanda, cei care sunt obezi sau supraponderali au tendinta de a fi depresivi. Nu mai au chef de nimic si li se pare ca sunt intr-o situatie fara iesire. Desigur ca nu este asa, oricand iti poti schimba viata.

4. Vei avea o minte mai ascutita. Fara doar si poate, iar un studiu neurologic confirma aceste aspecte. Capacitatile cognitive ale oamenilor obezi sunt reduse, semn ca greutatea excesiva altereaza si activitatea creierului.

5. Pielea devine mai sanatoasa. Si mai luminoasa, persoanele cu greutate ridicata tind sa aiba afectiuni la acest nivel. Se schimba structura colagenului, iar sebumul este secretat in exces, in aceste situatii. Ce se intampla cand slabesti? Ei bine, vei uita de aceste probleme enervante, iar bolile precum psoriazis vor fi evitate.

6. Vei dormi mai bine. Obezii au tendinta de a suferi din pricina apneei, o afectiune care se manifesta prin intreruperea respiratiei, in timpul somnului. Acest fapt se petrece din cauza grasimii care se strange in partea superioara.. Aceasta va impiedica respiratia propice. In general, oamenii care dorm putini, tind sa aiba si probleme cu greutatea, arata un studiu american.

7. Vei vedea mai bine. Probleme precum cataracta, glaucomul si alte afectiuni oftalmologice, apar in special la oamenii supraponderali. Se intampla acest fenomen din cauza faptului ca greutatea pune o presiune la nivel ocular. De aceea poate aparea glaucomul.

Ce se intampla cand slabesti – sfaturi utile pentru o viata mai frumoasa

Desigur ca oamenii care sunt in forma tind sa fie mai fericiti si mai plini de viata, iar acest lucru este usor de inteles. Atunci cand esti sanatos, parca si starea de bine se instaleaza mai usor.

Fereste-te de stres, mananaca sanatos si nu uita sa faci cel putin 30 de minute de miscare pe zi. Vei vedea in scurt timp rezultatele favorabile.

 

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *