Batoanele de slabit – eficiente sau nu?

Sigur ai remarcat ca batoanele de slabit au acaparat piata in Romania si tocmai de aceea este bine de stiut cat de eficiente sunt acestea. De asemenea, trebuie sa stii pe care trebuie sa alegi daca vrei sa slabesti si care sunt cele mai sanatoase.

Asa cum probabil banuiai deja, nu toate sunt indicate, unele dintre ele fiind bombe calorice si…chimice! Foarte multe femei au senzatia ca, daca vor consuma faimoasele batoane pentru slabit, vor da jos automat. Lucrurile nu stau chiar asa, iar astazi vei intelege de ce. Daca nu tii dieta si nu faci miscare, oricum nu ai cum sa ai rezultate prea bune.

Desigur ca produsele minune pentru slabit nu exista, iar singura minune care se poate petrece este aceea de a avea grija de tine. Pentru a slabi este nevoie de dieta, sport si…disciplina.

Nu te lua dupa producatorii care spun ca batoanele de slabit te vor scapa de regim, asa ca poti manca mai multe pe zi si se rezolva. Lucrurile nu stau chiar asa.

Batoanele de slabit – pro sau contra?

Bineinteles ca sunt la indemana oricui, asa ca te gandesti sa le consumi ori de cate ori iti este foame. Dar trebuie sa fii foarte atenta la numarul de calorii.

Fara doar si poate ca trebuie sa le alegi pe cele care au sub 150-200 de calorii per portie, pentru a le utiliza pe post de gustare intre mese. Cele care depasesc acest numar caloric sunt pentru ingrasare, asa ca nu ai nevoie de ele! De asemenea, ai voie sa consumi doar 2 pe zi, pe post de gustare sau chiar pot inlocui o masa.

Ce contin de obicei batoanele de slabit? Acestea au in compozitie: fibre vegetale, dextroza, proteina din lapte praf degresat, grasimi vegetale hidrogenate, lecitina din soia.

Dar ATENTIE! Dextroza si fructoza contin glucide care se absorb foarte repede, afectand si pancreasul. Proteinele nu sunt calitative, de obicei. Cele din zer sunt cele mai eficiente, apropo. Grasimile vegetale hidrogenate nu sunt deloc indicate, avand in vedere ca afecteaza inima, in timp.

In loc de aceste batoane, iti recomandam granola, care poate fi folosita la micul dejun, dar nu numai. Granola este o combinatie delicioasa intre mai multe cereale, seminte si nuci, care te va face sa iti doresti ca dimineata sa vina mai repede. Desigur, aceste retete de granola pot fi preparate si savurate la orice ora, doar ca dimineata este ideal sa mananci cereale integrale.

Despre ce cereale vorbim? Pai cam orice iti face placere, fie ca sunt fulgii de ovaz, de grau, etc, cumpara-i de la plafar pentru a fi sigura ca achizitionezi ceva calitativ…reteta aici >>>

Batoanele de slabit – atentie la ce scrie pe etichete

Desigur ca departamentele de marketing fac tot posibilul pentru a vinde aceste produse, dar trebuie sa incepi sa le deosebesti. Da, exista si batoane calitative, in special cele cumparate de la plafar, cu continut caloric redus. Fa un research inainte de a cumpara sau prepara chiar tu batoanele de slabit. Poti gasi o sumedie de retete pe internet.

Daca vrei sa cumperi din comert, evita-le pe cele care promit sa arda grasimile, dar care in realitate contin peste 400 de calorii!

Asa ca verifica informatiile cu atentie si alege mai des un fruct sau un smoothie pe post de gustare!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *