Cura de primavara – cum sa faci un detox chiar la tine acasa?

Cura de primavara poate fi cea mai buna idee, in special daca vrei sa pregatesti terenul pentru o dieta. De asemenea, cu ajutorul acestui plan vei putea sa slabesti cateva kilograme si sa devii mai sanatoasa. Pentru ca cel mai important aspect ramane mentinerea sanatatii si educarea in ceea ce priveste alimentatia.

Fara doar si poate ca nutritia ocupa un loc fruntas atunci cand vorbim despre cura de primavara. Vei invata ce sa mananci la fiecare masa, pentru a avea un trup pregatit pentru sezonul cald. Evident ca vom incepe sa consumam mai multe fructe, legume si nuci, seminte, salate, etc. Vei vedea ca sa mananci sanatos si corect va deveni o placere, atat timp cat ai rabdare.

Cura de primavara – cu ce sa incepi?

Cu un mic dejun sanatos. Fie ca obisnuiesti sau nu sa mananci de dimineata, iti recomandam sa incepi ziua cu un pahar de smoothie super hranitor. Iata o sugestie de smoothie care iti va mentine starea de sanatate:

Ingrediente

  • o ceasca (mica) de suc de grapefruit
  • 1/2 avocado
  • 1/2 ceasca de suc de portocale
  • o mana de zmeura
  • 1/2 banana
  • cateva cuburi de gheata

Mod de preparare

Pune toate ingredientele de mai sus in blender, amesteca totul bine si obtine o bautura super cremoasa si hranitoare. Vei obtine 2 pahare de smoothie, asa ca poti sa iei ce ramane la serviciu sau il poti depozita intr-un recipient de sticla, la frigider. Va merge de minune la gustare.

Pentru 3 zile, cauta sa consumi doar smoothie la prima masa a zilei. Mai multe idei de smoothie absolut delicioase aici.

Cura de primavara – 50% cruditati, la fiecare masa

Pentru a continua in aceeasi nota, iti sugeram ca la masa de pranz si cina sa consumi in proportie de 50% cruditati. De exemplu, o salata de ton cu salata verde, ardei, rosii si putin ulei de masline poate fi o alegere excelenta pentru pranz. De asemenea, o salata de spanac si branza feta la cina, este alt exemplu demn de luat in seama.

Desigur ca, daca iti doresti, poti consuma cruditati intr-o proportie mai mare, pentru 3 zile, asa cum iti spuneam mai sus. De exemplu, poti consuma doar alimente vegetale, fara nicio alta sursa de proteine. In acest sens, poti inlocui carnea sau branza cu avocado, tofu sau banane.

Cura de primavara – ce sa mananci la pranz si la cina?

Exemplu de meniu

Masa de pranz: salata rece de paste (paste fierte, naut, muraturi, masline, rosii), o mana de salata verde; avocado cu paine prajita, salata de rosii, somon cu broccoli si salata de rucola si rosii

Cina: salata de cruditati, 2 felii de paine prajita integrala unse cu humus; salata greceasca, chiftelute cu zucchini si salata de cruditati asortata, paste cu legume, salata verde.

Evident ca ai inteles deja despre ce este vorba, asa ca poti adapta ideile de meniu dupa bunul plac. Nu uita de cele 3 zile de detox intens, dupa care poti manca mai consistent, dar respectand regulile de mai sus. Nu doar ca vei slabi, dar vei incepe sa mananci mai sanatos si eficient. La gustarile dintre mese, poti manca un fruct, cateva nuci sau un mic iaurt vegetal.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *