Alimentatie si starea de spirit – cum ne influenteaza ceea ce mancam

Desigur ca intre alimentatie si starea de spirit exista o conexiune. Asa ca este cazul sa avem mai mare grija la ceea ce mancam, in fiecare zi.

Nu de alta, dar nu vrei sa te trezesti intr-o zi si sa afli ca totul era in mainile tale. In sensul ca ai fi putut avea mai mare grija de tine, dar nu ai facut-o. Intre alimentatie si starea de spirit exista o legatura stransa, iar tu esti pe cale de a afla toate aceste detalii atat de importante.

Evident ca excesul de alcool, tigari si alte excitante ne pot afecta starea in mod negativ. Deja stii acest acest. La fel si metabolismul este influentat de tipul de mancare pe care i-l oferim. Sanatatea este efectiv in mainile tale!

Ti-am trezit curiozitatea?

Alimentatie si starea de spirit. Ce sa mananci, pentru a fi mai fericita?

Ei bine, ai putea incepe prin a consuma mai multe legume. De exemplu, spanacul, mazarea si sparanghelul te vor ajuta sa ai o stare mai buna. De ce? Au in compozitie vitaminele B6 si B12, acid folic. Toate acestea contribuie la o dispozitie mai buna. Consuma si carne de vita, peste si pui, dar crescute ecologic, daca este posibil.

Insuficienta de vitamina B6 si fier poate cauza atacuri de panica si anxietate

Persoanele care sufera de anxietate sau care au atacuri de panica, se confrunta cu dificultati mari in a indeplini sarcini cotidiene precum cele de la locul de munca sau din gospodarie. Din cauza acestei frici incontrolabile, persoanelor anxioase le este greu sa se bucure de micile placeri ale vietii si au dificultati in relatiile cu ceilalti…totul despre vitamina B6 aici >>>

Alimentele bogate in vitaminele de tip B te ajuta sa te bucuri de o stare mai buna de spirit, gratie eliberarii de serotonina. Nu uita sa iei regulat si suplimente de vitamina B12.

Alimentatie si starea de spirit – cum sa fii mai calma?

Daca o stare de relaxare este scopul tau, atunci inseamna ca ai nevoie de un pahar de vin rosu. Iti va reduce starea de agitatie si energia ta va fi temperata. Este ideal pentru cei agitati, dar nu vei exagera. Un pahar de vin rosu sau alb de cateva ori pe saptamana poate face minuni.

Este foarte important sa mananci corect, pentru a asimila in mod natural magneziul necesar. Iata ce poti manca:

– nuci si seminte. Au un continut ridicat din acest mineral, asa ca se potrivesc perfect situatiei. Mananca mai des seminte de dovleac, abunda in magneziu. Alte seminte si nuci: caju, migdale, nuci pecan, seminte de floarea-soarelui

– peste. In special cel gras, ca: macroul, somonul si tonul. Acestia contin mai contin vitamina D si acizi grasi omega 3. Este bine sa mananci cel putin o data pe saptamana

– soia. Un aliment cu adevarat miraculos, nu ar trebui sa lipseasca din niciun regim sanatos de viata. Lipsa de magneziu poate fi combatuta prin consumarea de soia prajita, este o gustare perfecta. Mananca mai des mazare si linte, au si acestea magneziu din plin…mai multe alimente cu magneziu aici >>>

Cromul este alt mineral care nu ar trebui sa ne lipseasca din alimentatie. Iar studiile arata ca cei care consuma alimente care contin crom sau iau suplimente sunt mai binedispusi si este mai putin probabil ca acestia sa fie depresivi.

Alimentatie si starea de spirit. Consuma mai multe fructe si verzituri

Daa, este atat de important. Altfel nu vei avea energia necesara si poti chiar sa devii anemica. Nu uita sa mananci mai des spanac, salata verde, rucola. Si carnea joaca un rol important, dar consum-o cu moderatie, daca nu vrei sa dezvolti alte probleme de sanatate.

Incepe ziua cu un smoothie cu fructe de padure si bucura-te de mai multa energie ca oricand. Consuma mai des tofu, lapte de migdale, iaurt grecesc si nu uita de gustari. Alege fructe de sezon sau nuci, vei observa ca starea de oboseala va fi diminuata in acest mod.

Daca vrei sa scapi de starile depresive sau daca esti trista, o cana de ceai de musetel face minuni. Nu uita sa consumi mai des ceaiuri, au un efect minunat asupra organismului.

Cerealele integrale, orezul brun, broccoli, rosiile, ouale de tara, branza feta, maslinele sunt alte alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta zilnica. Una dintre cele mai apreciate diete este cea mediteraneana, asa ca, poate ar fi momentul sa o incerci, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *