Vegetarienii traiesc mai mult?

Ca vegetarienii traiesc mai mult este o informatie care s-a tot vehiculat in ultimii ani. Si nici nu este de mirare. O dieta saraca in grasimi animale este foarte sanatoasa si prielnica.

De ce crezi ca atunci cand ai probleme de sanatate trebuie sa mananci „de dieta”? Motivul este foarte simplu, ai nevoie de o detoxifiere imediata. Ceea ce vorbeste de la sine. Ai observat, de asemenea, ca se recomanda consumul crescut de cruditati, fructe si legume si muult mai putine lactate, carne grasa si oua…

Ei bine, da, vegetarienii traiesc mai mult, se pare, si nici nu este de mirare. Acesti oameni au o mare grija de ei, mananaca corect si echilibrat. Iar organismul tinde sa se mentina sanatos mai mult timp. Cum iti poti imbunatati viata cu o dieta vegetariana sau vegana? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza.

Vegetarienii traiesc mai mult – de ce?

Pentru ca, in primul rand vei reduce cu pana la 20% sansele de a dezvolta o boala de inima. Nu este rau, nu-i asa? In special ca bolile de inima sunt principala cauza de deces in intrega lume.

Asadar, cu cat consumi mai putine alimente animale, cu atat este mai bine, confirma cercetatorii de la London’s Imperial College, dupa studii indelungate.

Acestia au testat si urmarit peste 500.000 de oameni din 10 tari, timp de 12 ani. Participantii, cu varste cuprinse intre 35 si 70 de ani, au fost rugati sa prezinte mai multe detalii despre ceea ce mananca, modul lor de viata si activitatea fizica. Toti au primit punctaje, in functie de ce tip de mancare consumau. De exemplu, cei care mancau diverse legume, fructe, cereale, cartofi, nuci si ulei de masline primeau puncte in plus. La polul opus, cei care consumau peste, carne, lactate, oua si fructe de mare pierdeau puncte.

S-au luat in calcul si alti factori, precum varsta, sexul, numarul de calorii consumate zilnic, indicele de masa corporal, fumatul, consumul de alcool, etc.

Vegetarienii traiesc mai mult – a renunta sau nu la carne?

Asadar, in functie de punctajul lor, oamenii au fost categorisiti ca fiind de „non” vegetarieni pana la „pro” vegetarieni. In cele din urma, au fost studiate si cauzele de deces precum si bolile de inima survenite. In cele din urma s-a remarcat un aspect extrem de important.

Ei bine, se pare ca cei care erau „pro” vegetarieni, adica mancau aproximativ 70% vegetarian aveau sanse cu 20% mai mici de a muri din pricina unei boli de inima. Cei care consumau 45% alimente vegetariene aveau sanse mult mai mari sa aiba o boala de inima.

Dietele care contin multa carne si grasimi saturate conduc la un colesterol marit si implicit, la tot felul de boli de inima. Atunci cand esti vegetarian, colesterolul ramane in parametrii normali si sanatosi. „O dieta vegetariana este ideala pentru cei care sunt predispusi la bolile de inima”, remarca dr. Shalini Singhal.

„Carnea nu contine nicio fibra protectoare, care sa previna bolile de inima. Lipsa fibrelor poate duce la constipatie si chiar la cancer de colon”, concluzioneaza Dr. Ritika Samaddar de la Max Healthcare Saket, in New Delhi, India.

Asadar, incearca sa tii post si sa reduci cat mai mult consumul de carne, te va ajuta enorm si vei fi mai sanatoasa ca oricand. Sau, poti adopta dieta flexitariana sau regimul flexitarian.

Regimul flexitarian, ce presupune si de ce ar trebui sa-l incerci?

In primul rand, va trebui sa fii atenta la ceea ce mananci, in sensul ca nu ar trebuie sa depasesti 30% grasimi, 20% proteine si 50% glucide, intr-o zi normala. Asa ca trebuie sa acorzi putina atentie produselor pe care le consumi.

Nu depasi mai mult de 25 de grame de fibre, pe zi.

Ce ar trebui sa consumi in regimul flexitarian?

– fructe si legume…totul despre dieta flexitariana aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *