Retete sanatoase pentru cina

Daca vrei sa fii in forma, este momentul sa alegi aceste retete sanatoase pentru cina, nu de alta, dar se pregatesc rapid si nu te vor face sa te ingrasi. Asadar, este vara si ai tot timpul sa consumi cat mai multe alimente proaspete, asa ca ai face bine sa profiti de aceasta ocazie. In special ca nu tine o eternitate sezonul cald.

Special pentru tine, am pregatit cateva retete sanatoase pentru cina, lejere si foarte usor de realizat, pentru a nu-ti petrece serile in bucatarie. Asadar, iti spunem sa treci pe la piata si sa cumperi cele mai proaspete fructe si legume.

Vom invata sa incropim cine delicioase si rapide mai repede decat ai crede. Vestea cea buna este ca aceste mancaruri sunt nutritive si satioase, asa ca nu vei muri de foame. Nicidecum. Si s-ar putea chiar sa pierzi cateva kilograme, avand in vedere ca NU vei avea la cina burgeri sau pizza…

 

Retete sanatoase pentru cina – ce vei invata sa prepari:

1. Salata cu somon si branza proaspata de vaca

– 200 grame de somon
– salata verde
– rosii
– castraveti
– 100 grame de branza de vaca

Mod de preparare

Vei pune la gratar somonul si il vei rumeni, atat cat doresti. Intre timp, pregateste o salata de cruditati din legumele de mai sus. Adauga putin ulei de masline, condimente si branzica de vaca. Dupa aceea, marunteste somonul si adauga peste salata ta, vei vedea ca totul va avea un gust minunat. Iti sugeram sa servesti si un martini, ca aperitiv!

2. Salata de castraveti si pui

Ingrediente:

– 2 castraveti de gradina
– 250 de grame de pui la rotisor
– 2 oua fierte
– 2 linguri de mustar
– 2 linguri de otet
– o ceapa (optional)
– condimente

Mod de preparare

Se curata ingredientele de mai sus si se taie cubulete, se pun intr-un bol. Se amensteca otetul cu mustarul si condimentele separat, pana obtii un sos. Dupa aceea, se vor amesteca si se va servi salata cu crutoane sau o lipie. Clar va fi una dintre acele retete sanatoase pentru cina care te va uimi.

3. Tocanita de legume si castraveti cu otet

– 200 grame cartofi
– 2 morcovi
– o cutie de naut
– ceapa
– 2 catei de usturoi
– un ardei gras
– 2 castraveti proaspeti
– 2 linguri de otet de mere

Mod de preparare

Se curata ceapa si se pune la calit in ulei. Se lasa cateva minute, pana devine aurie, dupa care se adauga si usturoiul si ardeiul, taiat fasii. Cand se calesc si acestea se adauga restul ingredientelor, fara naut. Se vor taia cubulete legumele inainte de a le pune in oala, dupa care se va pune apa, pentru ca acestea sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga nautul si se ma dau un clocot.

Se serveste cu castraveti proaspeti stropiti cu otet de mere, o bunatate. Dintre aceste retete sanatoase pentru cina, aceasta este clar cea mai satioasa, gratie ingredientelor. Este perfecta si pentru pranz, asa ca ia o portie si la birou.

 

Retete sanatoase pentru cina – ce mai poti pregati?!

 

Retetele sunt nelimitate, daca stai sa te gandesti. Trebuie doar sa ai grija sa combini corect alimentele si vei vedea ca, incet incet, vei uita de fast-food si alimentele procesate.

Nu este atat de greu sa mananci sanatos sau sa aloci o jumatate de ora, pentru a gati. Desigur, limiteaza-te la portii mici, in special seara. Dar tine minte ca este mult mai bine sa gatesti tu. Iti poti face timp macar o data la 2 zile, pentru a pregati ceva savuros. Plus ca este o activitate placuta, in care ii poti implica si pe ceilalti membrii ai familiei.

 

3.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *