Alimente pentru plamani sanatosi. Ce sa mananci mai des

Daca vrei sa fii mai sanatoasa ar trebui sa ai mai mare grija de organismul tau, asa ca astazi vei descoperi care sunt acele alimente pentru plamani sanatosi. Asa ca raspunsul este da, si tu poti face mai multe pentru sanatatea organelor tale. Trebuie doar sa respecti cateva reguli de baza si sa fii mai atenta la ce mananci.

Am abordat de multe ori problema nutritiei si o vom mai face. Nu de alta, dar zicala „esti ceea ce mananci” pare sa aiba ecou mai mult ca niciodata. Desigur, este important sa avem grija si de sanatatea mintii si sa ne eliberam de stres. Acesti factori sunt vitali in mentinerea sanatatii, asa ca nici nu este de mirare ca ne confruntam cu o explozie a bolilor cronice.

Acele alimente pentru plamani sanatosi te vor ajuta sa schimbi perceptia asupra acestor aspecte. Ne dorim sa ai mai mare grija de tine, asa ca iti vom prezenta ce trebuie sa mananci, pentru fiecare organ in parte. Incepem cu plamanii, fiind organe sensibile, care au nevoie de toata atentia noastra.

Alimente pentru plamani sanatosi – ce trebuie sa mananci:

1. Broccoli si conopida. Excelente pentru sanatatea plamanilor, in special daca le vei consuma cand sunt doar usor inabusite. Adauga putina sare de mare si condimente si savureaza o gustare excelenta. Ce au in compozitie? Vitamina C, antioxidanti, acid folic, carotenoizi. Acestea pot preveni cu succes cancerul si nu credem ca mai este cazul sa iti reamintim ca, cancerul la plamani este unul dintre cele mai severe forme ale aceste maladii.

2. Pepene galben. Un fruct divin care mai are si proprietati miraculoase, pe deasupra. Vitaminele A si C si carotenoizii previn, de asemenea, cancerul la plamani. Indicat a fi consumat in special de catre fumatori.

3. Coacaze (negre). Minunate pentru a preveni mai multe boli cronice, gratie continutului ridicat de antioxidanti. Mai contin: vitamina C, E potasiu, fier, vitamina B5. Antocianinele, precum si multiplele proprietati antiinflamatorii te vor ajuta sa ai o existenta mai sanatoasa.

4. Mere. Se numara printre acele alimente pentru plamani sanatosi, fiind pline de antioxidanti, polifenoli si flavonoizi. Combat si previn cancerul cu succes. Vei preveni boli precum astmul si cancerul la plamani.

5. Varza. Fitonutrientii te vor ajuta sa elimini cu succes toxinele si vor preveni bolile canceroase. Mai contine antioxidanti, acid cafeic si acid ferulic, asa ca vor preveni procesele de oxidare la nivel celular.

6. Ghimbir. Este de prisos sa iti mai spunem ca ghimbirul este un aliment minune, efectiv. Poate sa actioneze in favoarea organismului tau, in numeroase situatii. Fie ca este vorba despre raceli, vindecarea bolilor digestive sau tumorale, ghimbirul pare sa fie un adevarat miracol.

7. Kiwi, ananas si portocale. Si cam tot ce are vitamina C in compozitie. Nu de alta, proprietatile antioxidante ale vitaminei C sunt fundamentale pentru sanatatea plamanilor tai. Sustine arderea celulara si previne oxidarea celulara. Desigur ca se numara printre acele alimente pentru plamani sanatosi si nu numai. Au efect asupra mai multor organe, mentinand o stare de bine.

8. Usturoi. Desigur ca este bun si in acest caz si in multe altele, asa ca nu te sfii sa il consumi mai des. Te va ajuta sa elimi toxinele si alte substante considerate carcinogene. Consuma usturoi proaspat de 2 ori pe saptamani si scade riscul de a face cancer la plamani.

Alimente pentru plamani sanatosi – tine minte aceste aspecte:

 

Este de prisos sa iti mai spunem ca fumatul are un efect devastator asupra plamanilor, iar studiile arata ca peste 85% dintre cancerele la plamani apar pe acest fond. Dar nu este prea tarziu, avem si vesti bune. Din fericire, plamanii se numara printre organele care se regenereaza rapid, asa ca vei scapa de efectele fumatului in timp. Chiar daca ai fumat ani de zile, atunci cand te vei lasa, plamanii tai vor reveni la normal.

Am uitat sa iti spunem cat de sanatos este si ceaiul verde, in aceasta situatie. Desigur ca are multe alte intrebuintari, dar tine minte ca antioxidantii te vor feri de bolile canceroase. Asa ca bea macar o cana de ceai verde pe zi, pentru a te curata de efectele negative ale factorilor de poluare.

De asemenea, alege sa ai o viata mai sanatoasa si mai fericita. Mananca mai sanatos, fa miscare, bea multa apa si bucura-te de fiecare moment. Acesta este secretul unei vieti mai lungi, garantat!

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *