Mananci sanatos, dar nu slabesti. Ce se petrece?

Daca si tie ti s-a intamplat sa mananci sanatos, dar sa nu slabesti inseamna ca trebuie sa descoperi mai multe despre acest subiect. De multe ori, avem senzatia ca mancam eficient, dar in realitate lucrurile nu stau asa…

Chiar daca vei consuma cereale la micul dejun sau o salata la pranz, asta nu inseamna ca procesul de slabire va fi unul accelerat. Plus ca uneori asocierile pe care le faci s-ar putea sa nu fie corecte, din punct de vedere nutritional. Adica tu ai senzatia ca mananci sanatos, dar de fapt nu esti pe drumul cel bun.

Astazi te vom ajuta sa iei decizii eficiente atunci cand combini alimentele, asa ca vei descoperi ce trebuie sa faci pentru a slabi usor si repede.

Mananci sanatos, dar nu slabesti. Iata care ar putea fi greselile

Incerci sa mananci sanatos, dar de fapt mai mult consumi alimente semipreparate. Este adevarat ca unele dintre acestea ar putea fi sarace in calorii. Dar totul este in van daca abunda in sare, zahar, faina si tot felul de E-uri. Acestea vor dauna serios organismului si nu vor sustine procesul slabirii. In schimb, daca vei lasa la o parte acest gen de alimente si vei manca mai multe cruditati, totul va decurge de la sine. Alege sa mananci mai des fructe de padure, rodie, mere, pere, capsune, salata verde, porumb, ciuperci, sparanghel, broccoli, linte sau naut.

Evident ca cele care pot fi mancate proaspete pot fi savurate ca atare. Restul se vor gati, dar fara a exagera, pentru ca in mod evident dorim ca nutrientii si vitaminele sa abunde in alimentele pe care le consumam. Iar procesul gatirii le poate distruge, asa cum bine stii.

Consuma alimente fermentate. Am mai discutat despre acestea, dar ar fi cazul sa-ti reamintim. Asa ca lasa la o parte iaurturile cu fructe si altele similare, care promit ca sustin procesul de slabire. Mai bine opteaza pentru un chefir, iaurt natural, muraturi, ciuperci sau lapte integral.

Toate acestea ajuta enorm digestia, care se va produce mult mai repede atunci cand consumam probiotice.

Cerealele cu zahar nu sustin procesul slabirii! Asa ca opteaza pentru cereale integrale sau fara gluten. De asemenea, prepara salate de cruditati, dar nu pune prea multe ingrediente. Rezuma-te la 5, pentru ca procesul digestiei sa aiba loc usor si eficient.

Mananci sanatos, dar poate te grabesti?!

Mancatul pe fuga dauneaza grav digestiei si slabitului. Si este normal sa fie asa, pentru ca de cele mai multe ori vei manca mai mult decat este nevoie. Mesteca de multe ori mancarea si incearca sa nu te grabesti la masa, pe cat posibil. In acest mod te vei satura cu mai putina mancare, iar digestia va incepe mai repede.

De asemenea, evita sa te uiti la televizor cand mananci si bucura-te de acest proces. Pana la urma, sa mananci este o adevarata placere, asa ca nu are rost sa te grabesti.

Mananca mai multe alimente cu enzime.

Exista mai multe tipuri, dar important de stiut este ca enzimele digestive sunt necesare pentru ca alimentele ingerate sa fie transformate in nutrienti.

Enzimele obtinute din alimente crude sunt cele mai dezirabile. Asa ca mananca mai des ananas, avocado, banane, caise si kiwi. De asemenea, nu uita sa adaugi o salata de cruditati la fiecare masa, daca este posibil. Cu ajutorul enzimelor vei reusi sa echilibrezi digestia, metabolismul si sa elimini cu succes toxinele.

Sfaturi pentru o digestie eficienta – fibre si iarasi fibre!

Poate ca ai mai auzit ca acestea au o importanta colosala pentru dieta si digestie. Evident ca legumele si fructele le contin din belsug. Asa ca mananca mai des tocanite de legume, fructe inainte de masa, cereale integrale la micul dejun.

Apropo, una dintre cele mai eficiente sugestii este sa servesti fulgi de ovaz, afine/capsune/zmeura si lapte vegetal, ca prima masa. Cu un asa mic dejun, cu siguranta nu vei mai avea probleme digestive sau ale tranzitului intestinal...mai multe despre digestie >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *