Izolarea afecteaza psihicul uman. Ce spun specialistii

Ca izolarea afecteaza psihicul uman nu mai este un secret pentru nimeni, in special dupa perioada traita in ultimul an. Evident ca nu este o solutie sa stam inchisi in casa la infinit. Dar ce putem face in aceste timpuri cand activitatile sociale sunt restrictionate?

Pentru a ne echilibra, in mod cert este necesar sa iesim din casa, macar pentru o plimbare in parc. De asemenea, poti sa te plimbi in jurul casei tale, daca nu ai acces la natura, in zona in care locuiesti. Oricum ar fi, este imperios necesar sa iesim, pentru ca izolarea afecteaza psihicul uman, fara doar si poate.

De asemenea, este important sa pastram legatura cu cei dragi, macar in mediul virtual. Sau pastrand rigorile de fata, putem sa-i vedem si pe acestia, mentinand distanta necesara.

Izolarea afecteaza psihicul uman – poate aparea depresia!

Probabil ai auzit deja ca exista oameni afectati de depresie, in aceasta perioada. Din nefericire, sunt mai multe cazuri decat inainte de criza provocata de Covid-19. Si era normal sa fie asa, avand in vedere ca izolarea a pus un accent si mai mare asupra psihicului. Multi au ales sa se retraga complet din viata sociala, iar aceasta actiune poate avea repercusiuni severe.

De asemenea, multi oameni aveau deja anumite probleme de aceasta factura, asa ca depresia s-a instalat cu usurinta dat fiind contextul actual.

Este adevarat ca medicamentele pot ajuta pacientii care sufera de depresie. Dar din pacate acestia incep sa aiba alte simptome, cum ar fi oboseala acuta, senzatia de moleseala si o stare de absenta. Asa ca nu sunt mereu binevenite, in special daca persoana in cauza vrea sa incerce si alte alternative.

Mai multe studii sustin ca depresia poate fi tratata si in mod natural…descopera mai multe despre tratarea depresiei >>>

Asa ca psihologii recomanda ca aceste persoane sa apeleze la un ajutor specializat, mai ales ca aceste stari se pot accentua in timp.

Izolarea afecteaza psihicul uman, dar pot aparea si alte probleme

Sedentarismul, adica lipsa efortului fizic, poate duce la nenumarate afectiuni. De la hemoroizi si pana la bolile cardiace sau chiar cancer, toate sunt „incurajate” in astfel de situatii. Asa ca in orice context, izolarea pe termen lung si lipsa miscarii pot avea grave repercusiuni.

Daca nu te poti plimba in fiecare zi, macar incearca sa faci sport sau yoga in mod curent. Chiar si jumatate de ora poate face minuni, in special in aceste momente de criza pe care le traverseaza umanitatea.

Bolile cardiovasculare sunt strans legate de un psihic cu probleme. Depresia si stresul sunt doi dintre cei mai importanti factori care pot duce la astfel de afectiuni cardiace. Iar persoanele in cauza vor fi, in mod evident, predispuse atacurilor de cord sau infarcturilor.

Asa ca nu neglija activitatile sportive si nici plimbarile sau socializarea, pentru ca au un rol mai important decat ai crede.

Stresul cauzat de pandemie. Cum iti controlezi emotiile si gandurile?

Desigur ca nu este tocmai usor, de aceea exista atatea carti pe aceasta tema, iar psihologii incearca sa ofere raspunsuri de zeci de ani. Evident ca principiul care sta la baza vindecarii este foarte simplu. Cu alte cuvinte, este imperios necesar sa nu mai dai importanta acestor ganduri. Zis si facut, dar ce poti face cand nu este atat de usor, iar fluxul gandurilor pare sa se inteteasca pe zi ce trece?

Atunci este momentul sa apelezi la diverse activitati care sa te distraga. De exemplu, atunci cand simti ca…mai multe metode de gestionare a stresului >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *