Ce sunt si cum poti diminua varicele in mod natural?

Modalitatile prin care poti diminua varicele sunt deseori chiar la indemana ta.

Varicele sunt vene ingrosate care au aspectul unei panze de paianjen, ramificate. Ele pot avea culori diferite ca spre exemplu albastre, rosii sau rosu inchis. Aspectul lor umflat si bombat denota o dilatare a venelor, dilatare care persista si deseori se extinde.

Varicele apar de obicei pe pulpa picioarelor si/sau pe interiorul picioarelor (zona coapselor). Femeile insarcinate se confrunta deseori cu aparitia varicelor in zona feselor si a zonei inghinale.

Ce cauzeaza aparitia varicelor?

Varicele pot fi cauzate de valve ale venelor care devin afectate din diverse motive. Cauza cea mai des intalnita este datorata sangelui provenit de la ruperea sau lezarea venelor. Inima pompeaza sangele oxigenat catre organele si parti ale corpului. Pe masura ce muschii se contracta, ei imping sangele inapoi inspre inima, dinspre picioare. La nivelul venelor de pe picioare se gasesc o serie de valve care previn scurgerea sangelui inapoi catre picioare. Daca aceste valve sunt slabite, atunci sangele se scurge inapoi si se acumuleaza. Astefel iau nastere varicele.

Alte cauze ale varicelor pot fi datorate:
– schimbarilor hormonale
– expunerea la soare
– lovituri si alte leziuni

Factori care pot favoriza aparitia varicelor

Printre factorii care pot favoriza aparitia varicelor se numara:
– varsta inaintata – pe masura ce inaintezi in varsta, valvele venelor se pot slabi lucru favorizeaza acumularile de sange
– bagaj genetic – daca parintii sau bunicii au suferit/sufera de varice, atunci  sunt sanse mai mari ca si tu sa suferi. Acest lucru este dat de catre bagajul genetic pe care il mostenesti. Totusi te poti proteja si poti preveni aparitia varicelor.
– schimbari hormonale – aceste schimbari hormonale apar de regula in perioada pubertatii, a sarcinii si la menopauza. Pilulele anticonceptionale si alte medicamente care contin estrogen si progesterone pot si ele conttribui la aparitia varicelor.
– sarcina – in timpul sarcinii, organismul are o cantitate mai mare de sange decat de obicei. Greutatea corporala a mamei este din ce in ce mai ridicata, iar acest lcuru poate determina venele sa se dilate. De regula, varicele care apar ca urmare a unei sarcini, dispar in mod natural la 3 luni dupa nastere si pot reveni odata cu fiecare noua sarcina.
– obezitatea – kilogramele in plus ne determina organismul sa creeze o presiune mai mare pe zona picioarelor si implicit a venelor. Acest lucru poate determina aparitia varicelor.
– sedentarismul – sedentarismul si statul in picioare poate pune o presiune mai mare pe picioare. Evita sa stai picior peste picior sau cu genunchii flexati des.

Acest factor poate cauza aparitia varicelor cu aspect de “panza de paianjen” fie pe obraji sau nas. Acestea sunt mai frecvent intalnite la persoanele cu un ton deschis la culoare.

Cum pot fi tratate varicele?

Modul natural prin care poti trata varicele este prin schimbarea stilului de viata si tratamente. Acestea pot ameliora senzatia de discomfort si durere si pot preveni eventuale complicatii ce pot aparea.

Cauta sa ai un stil de viata cat mai echilibrat. Evita mancarurile semi-preparate, sarea si zaharul din alimente. Consuma cat mai multe legume si bea minim 2 litri de apa pe zi. Daca ai un stil de viata sedentar, incearca sa faci cat mai mult exerctiu fizic. Urmeaza sfaturile in legatura cu modul prin care poti avea un stil de viata activ si sanatos.

4.33/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Ce sunt si cum poti diminua varicele in mod natural?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *