Cum sa ramai tanara trupeste si sufleteste? Sfaturi UTILE

Cum sa ramai tanara trupeste si sufleteste, fara ca timpul sa se transforme in unul dintre dusmanii tai? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, cand vei descoperi lucruri noi si utile.

Sa ramanem tinere si pline de viata nu este tocmai simplu. Dar daca vei tine cont de cateva lucruri esentiale, s-ar putea sa descoperi cum sa ramai tanara trupeste si sufleteste. Pentru ca sunt anumite aspecte care trebuie luate in considerare nu se petrec tocmai de la sine. Desigur ca exista oameni genetic inzestrati cu un ADN puternic, care ii ajuta sa aiba un organism echilibrat pentru toata viata.

Dar nu doar despre asta este vorba. O minte linistita, o dieta sanatoasa si eliberarea de stres pot fi doar cateva dintre sfaturile pe care ai face bine sa le urmezi. Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba.

Cum sa ramai tanara trupeste si sufleteste? Bucurandu-te de viata

Stim ca poate suna ca unul dintre acele sfaturi generice pe care le tot vezi in cartile de dezvoltare personala. Dar este mult mai mult decat atat. Exista numeroase studii care arata ca oamenii fericiti, optimisti, care se bucura de fiecare moment, sunt mult mai sanatosi si traiesc mai mult. Sa fie oare o coincidenta?! Bineinteles ca nu. Stiinta a ajuns la concluzia, cu ajutorul fizicii cuantice, ca viata este creata in mare parte de ceea ce noi gandim.

Asa ca gandurile pe care le tot „rumegam” de-a lungul zilei nu fac altceva decat sa ne creeze viitorul. Gandirea pozitiva si optimismul te vor ajuta sa ai o viata mai frumoasa si longeviva. Pe cand stresul, gandurile negative, pesimismul si nervii intinsi la maxim vor face exact invers. Organismul va deveni din ce in ce mai slabit, sistemul imunitar nu functioneaza la capacitate maxima, iar viata incepe sa fie o corvoada. Evident ca nu poti ramane tanara in acest mod.

Asa ca incepe prin a elimina stresul din viata ta, incetul cu incetul. Fa o plimbare lunga seara, bucura-te de un film cand ar „trebui” sa faci altceva, apuca-te de un sport sau alege sa fii recunoscatoare pentru viata ta. Sunt atat de multe lucruri pe care le poti face incepand chiar de maine!

Cum sa ramai tanara trupeste si sufleteste? Mananca sanatos, echilibrat si…putin!

Stiai ca japonezii recomanda sa mancam pana suntem satui in proportie de 85-90%? Asta inseamna ca cei care mananca pe saturate si repede nu fac decat sa ingreuneze digestia. Chiar si atunci cand mananci sanatos, adica chiar daca ai o dieta bazata pe nutrienti, vitamine si minerale tot nu trebuie sa mananci pana nu mai poti!

Din pacate aceasta este una dintre credintele „de baza” ale romanilor, ca este bine sa mancam cat mai mult. Bineinteles ca in timp nu vom face altceva decat sa dezvoltam un stomac mult prea mare, vom avea mai multe kilograme si nu ne vom simti tocmai bine. Daca vrei sa fii plina de viata si sa te mentii tanara mananca mai putin, in primul rand. Opteaza pentru gustari sanatoase de 2 ori pe zi. Atunci poti manca un fruct de sezon, o mana de migdale, un iaurt grecesc sau o salata de cruditati.

Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele exemple la care ne-am gandit. De asemenea, renunta de 2-3 ori pe saptamana la carne, lactate si oua. Daca vei consuma doar fructe si legume de-a lungul zilei vei observa ca nivelul de energie va creste. Vei fi mai energica, oboseala nu te va mai cuprinde atat de repede, iar pe termen lung te vei mentine tanara. Sunt numeroase studii care arata ca pielea se mentine tanara cu ajutorul vitaminelor si mineralelor.

Sportul si miscarea sunt alte activitati care nu trebuie sa lipseasca. Cand corpul face exercitii fizice se degaja si serotonina, unul dintre hormonii fericirii, esential pentru o stare de bine.

Cum sa ramai tanara trupeste si sufleteste? Socializeaza si lasa stresul la o parte

Chiar daca traim aceste vremuri, nu inseamna ca nu poti apela la tehnologie pentru a vorbi cu prietenii. Bucura-te de compania acestora chiar si in fata calculatorului, la un pahar de vin. De asemenea, alege mai multe activitati de relaxare, sunt fundamentale pentru un psihic puternic. Yoga, pilates, meditatia si cititul sunt doar cateva dintre acestea.

Ignora oamenii pesimisti, nu mai pune totul la suflet si nu lasa stresul sa te copleseasca. Dupa cum vezi, chiar daca muncesti de acasa tot poti face o gramada de lucruri care sa te binedispuna.

Iar pe termen lung acestea te vor ajuta sa fii sanatasa, fericita si implinita…garantat!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *