Cofeina cauzeaza inflamatii? De ce sa cumperi cafea ecologica

Despre consumul de cofeina se tot discuta intens in ultimii ani. Asa cum probabil ai auzit deja, unii considera ca este super sanatoasa si necesara. Cafeaua vine cu multe beneficii si nu ar trebui evitata.

Totusi, cata cofeina putem consuma fara a cauza inflamatii la nivelul corpului? Sau mai bine zis, ar trebui sa consumam sau nu cafea? Cine poate bea cafea si cine ar fi indicat sa treaca la ceaiul verde?

Despre toate acestea discutam astazi, cand vrem sa aflam mai multe despre cafea, beneficiile sale si cum ar trebui consumata, de fapt. Esti gata sa descoperi adevarul despre una dintre bauturile tale favorite?

Cofeina cauzeaza inflamatii? Iata ce trebuie sa stii

Probabil ca ai mai auzit ca inflamatiile din organism pot conduce la tot felul de afectiuni. De la acnee si pana la boli canceroase, asa ca nu este bine sa exageram cu alimentele acide. Asa cum sunt cafeaua, alcoolul, mancarea de tip fast-food. Tocmai de aceea specialistii recomanda sa mancam echilibrat, pentru a evita experimentarea acestor probleme de sanatate.

Pe de-o parte, studiile in domeniu arata ca aceasta bautura poate produce inflamatii in corp, in special ca afecteaza neurostransmitatorii implicati in reactiile de tipul lupta sau fugi. Asa ca, daca se consuma multa cofeina, acestia pot fi afectati, iar organismul poate produce inflamatii.

Pe de alta parte, o cercetare a specialistilor din cadrul universtitatii Stanford a aratat ca oamenii in varsta, care consuma cafea in mod regulat, sunt mai feriti de bolile cronice decat restul. Cu alte cuvinte, care este adevarul?

Ei bine, se pare ca faimoasa bautura aduce si multe beneficii, dar poate fi si nociva…

Cofeina si efectele sale. Ce spun specialistii?

Depinde foarte mult si de modul in care oamenii reactioneaza la cofeina. De exemplu, cei care sufera din pricina atacurilor de panica si a anxietatii nu ar trebui sa consume cafea.

In timp, acestia ar putea sa sufere de inflamatii si chiar sa ajunga sa aiba probleme serioase cu inima. Cofeina stimuleaza catecolaminele, ceea ce in timp poate duce la stari si mai mari de agitatie. Asadar, cei care inca se confrunta cu aceste conditii ar fi bine sa bea mai rar cafea. Sau sa o inlocuiasca cu renumitul ceai verde.

De asemenea, cei care au un metabolism lent sunt predispusi la a tolera cofeina mai greu. Cortizolul, adica hormonul stresului, poate fi dat peste cap in cazul acestora.

Oamenii cu metabolism lent pot suferi si de oboseala suprarenala, in special daca sunt frecvent stresati. De aceea medicii recomanda sa parasim astfel de medii toxice, care ne pot afecta grav starea de sanatate. In acest caz, cafeaua, dar si alcoolul si mancatul excesiv ar trebui evitate.

Totusi, restul oamenilor care nu se confrunta cu astfel de probleme pot consuma o cafea pe zi si chiar le va prinde bine. In special daca este cumparata cea ecologica.

Cofeina – conteaza daca este cultivata ecologic?

Raspunsul este DA, fara indoiala. Evident ca pesticidele, bacteriile care pot aparea, factorii poluanti, toate afecteaza calitatea cafelei tale. Asa ca incearca sa alegi cafea organica, daca iti poti permite. Poti cumpara online, preturile sunt mai mici decat in supermarketuri. Iar daca vei vana reducerile s-ar putea sa le prinzi la o treime din pretul lor.

Asa ca variante exista, trebuie doar sa fii putin atenta. Ca idee, cafeaua aduce mai mult beneficii decat probleme. Dar daca remarci ca te agita sau afecteaza intr-un fel ar fi mai bine sa renunti sau sa o consumi mai rar.

Cafeaua filtrata este cea mai sanatoasa. Iata de ce!

Cafeaua filtrata pare a fi una dintre cele mai sanatoase variante ale acestei bauturi. Iar acest aspect a fost descoperit in urma unor cercetari riguroase, care au durat multi ani.

Cafeaua filtrata este mai pura decat cea la ibric sau la presa franceza. Asa ca, daca inca folosesti filtrul este o idee foarte buna. Nu este necesar sa investesti neaparat intr-un aparat sofisticat de preparat cafea. In special ca aceasta varianta simpla este una dintre cele mai utile.

Desigur ca fiecare isi prepara cafeaua dupa bunul plac. Dar este bine de stiut…mai multe despre cafeaua filtrata >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *