Maslinele verzi – de ce sa le consumi mai des

Ca maslinele verzi au o gramada de proprietati minunate asupra organismului nu mai este un secret pentru nimeni, asa ca aceste alimente exotice ar trebui consumate mai des. Chiar si atunci cand te afli la cura de slabire. Maslinele verzi te pot ajuta si in aceasta situatie, gratie faptului ca sunt satioase si bogate in grasimi sanatoase.

Dar, poate te intrebi, daca au grasimi, cum se face ca te ajuta sa slabesti? Este foarte simplu. Contin grasimi “bune” ( monosaturate, ca avocado si nucile), plus ca maslinele sunt sarace in calorii. Ca sa iti faci o idee, o maslina are in jur de 5 calorii, iar cele mari, cam 7-8 calorii, potrivit slabsaugras.ro.

Maslinele te ajuta sa slabesti – dar cum trebuie sa procedezi?

Poate ca vei ramane uimita, dar sa stii ca tocmai aceste grasimi te ajuta sa slabesti, uleiul acestora ajutandu-te sa arzi grasimile. In acest fel, tesutul adipos se reduce considerabil….citeste mai multe despre cum te pot ajuta maslinele sa slabesti >>>

Pe langa faptul ca te pot ajuta sa slabesti si sa bei un cocktail minunat pe baza de vermut, maslinele verzi au multe alte proprietati minunate. Asa ca nu ar trebui sa le omiti, include-le in salatele tale mai des.

Aceste masline verzi nu sunt, de fapt, coapte bine, spre deosebire de cele negre. Asa ca acestea contin din start mai putine calorii (!). Grasimile monosaturate si polifenolii continuti de grasimile verzi te vor tine departe de bolile de inima si colesterolul marit, asa ca sunt perfecte pentru sanatatea ta.

Maslinele verzi au in compozitie vitamine si minerale: A, D, E, fosfor, calciu, flavonoizi, betacaroten, etc. Asa ca este de la sine inteles ca te pot feri de boli cronice si multe alte afectiuni cauzate de modul de viata.

Maslinele verzi – ce beneficii au?

1. Grasimile monosaturale si polifenolii te scapa de colesterolul rau, asa cum am precizat mai devreme. Asa ca sistemul tau cardiovascular va fi protejat. Vor scadea considerabil sansele de a face un stop cardiac.

2. Te tin departe de cancer. Gratie actiunii antioxidante, maslinele verzi au si un efect anti-cancerigen remarcabil asupra sanatatii tale. Cancerul este una dintre cele mai controversate si periculoase boli ale secolului, asa ca trebuie sa avem grija de sanatoatea noastra. In acest fel radicalii liberi vor fi eliminati, iar riscul de a face cancer scade simtitor.

De asemenea, bolile de inima si cele de ficat vor fi evitate. Nutritia joaca un rol cheie in prevenirea bolilor si afectiunilor, asa ca nu uita acest aspect.

3. Vedere mai buna. Datorita continutului de vitamina A, maslinele verzi au si capacitatea de a-ti imbunatati vederea si sanatatea ochilor, informeaza lataifas.ro. Asa ca, inca un motiv in plus pentru a le consuma.

Maslinele verzi, un aliment minunat pentru silueta ta

Sanatatea ta va fi de asemenea mai buna, asa cum ti-ai putut da seama din articolul de astazi. Nu omite sa incluzi aceste gustari sanatoase, chiar si atunci cand vrei sa slabesti. Ai nevoie de acea stare de satietate, pe care doar alimentele de acest gen ti-o pot conferi.

Boli precum artrita, dar si efectele menopauzei pot fi atenuate cu ajutorul acestor alimente, datorita polifenolilor si a flavonoizilor.

Adauga masline in salatele si mancarurile tale si vei da o aroma aparte acestor retete. Succes!

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *