Chiftele de legume – retete simple si usoare

Aceste retete de chiftele de legume pe care le vom descoperi impreuna astazi sunt de-a dreptul savuroase si unde mai pui ca se prepara relativ usor? Asadar, fie ca esti in perioada postului, fie ca vrei sa mananci mai putina carne, avem vesti bune! Iti vom prezenta unele dintre cele mai gustoase retete de chiftele de legume, care iti vor incanta papilele gustative.

Stim ca cele din comert sunt de multe ori fade si lipsite de gust, dar acest lucru se petrece dintr-un motiv lesne de inteles. Acele chiftele sunt facute cu ingrediente congelate, nu sunt puse suficiente condimente, iar multe contin paine din belsug. Iar aceasta nu este deloc o veste buna atunci cand vrei sa mananci mai sanatos. Sau vrei sa ai grija de silueta ta.

Asadar, nu mai pierdem vremea si iti prezentam cele mai bune retete!

Chiftele de legume – 3 retete „cochete”

1. Chiftele de legume cu dovlecei

Ingrediente

– 2 dovlecei mici sau unul mare
– 1/2 telina
– 2 morcovi
– o ceapa
– 2-3 catei usturoi
– 5 cartofi
– 2 linguri drjodie inactiva
– faina
– patrunjel, sare, piper, condimente

Mod de preparare

In primul rand vei da prin razatoare dovlecelul si cartofii curatati si spalati in prealabil. Pune-le in vase separate. Dupa aceea vei da pe razatoare restul legumelor. Ia dovleceii, pe care ii storci bine si amesteca-i cu restul legumelor. La fel vei proceda si cu cartofii.

Pune si drojdia, faina, patrunjelul si restul condimentelor, precum si usturoiul pisat. Lasa intreaga compozitie pentru 10 minute, la frigider. Dupa aceea, modeleaza chiftelutele si pune-le intr-o tigaie in care ai incins putin ulei. Se vor praji pe ambele parti. Serveste aceste chiftele de legume cu sosurile preferate, alaturi de garnituri de orez sau alte legume.

2. Chiftele din cartofi

Ingrediente

– 6 cartofi rosii
– 2 linguri de drojdie inactiva
– o ceapa
– cateva linguri de faina
– marar sau patrunjel, la alegere
– condimente, sare, piper

 

Mod de preparare

Pentru a prepara aceste chiftele vei pune cartofii la fiert in coaja, intr-o oala cu apa care deja fierbe. Cand sunt fierti, ii lasi putin la racit, dupa care ii cureti de coaja. Se vor pasa cartofii si se va adauga ceapa, drojdia, precum si restul ingredientelor. Se amesteca totul foarte bine. Urmeaza sa modelezi dupa bunul plac aceste chiftele de legume, iar daca sunt prea moi poti adauga faina. Le vei pune la prajit ( sau la cuptor daca ai timp) pentru aproximativ 2-3 minute, pe fiecare parte. Vei servi cu sos tzatiki sau un sos de post. Merg de minune si cu muraturi.

Chiftele de legume – le-ai incercat pe cele cu mazare?

3. Chiftele cu mazare

Ingrediente

– o cutie mare de mazare
– 3 cartofi
– o ceapa
– cateva linguri drojdie inactiva, pentru a se lega
– patrunjel sau marar
– 2-3 linguri pesmet
– sare, piper

 

Mod de preparare

Pentru a pregati aceste chiftele de legume, este necesar sa fierbi cartofii in coaja, la fel ca si in reteta precedenta. Se vor face piure, iar apoi se vor amesteca cu mazarea pisata, ceapa, condimente. Se vor modela chiftelele si se vor da prin pesmet. Dupa aceea se prajesc in ulei incins sau se dau la cuptor, daca vrei o varianta mai sanatoasa. Poti servi alaturi de o salata verde si sparanghel, pofta buna!

 

4.6/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *