Prajituri de post – retete usoare si rapide

Chiar daca in aceasta perioada ne abtinem de la anumite alimente, exista totusi prajituri de post savuroase, care sigur te vor incanta. Vei vedea ca probabil vei dori sa mai incerci aceste retete si atunci cand nu ne aflam in perioada postului, ca in momentul de fata.

Din pacate, s-a creat falsa impresie ca doar laptele si ouale pot transforma o prajitura intr-un preparat delicios, dar aceasta premisa nu reprezinta un adevar. Te vei lamuri imediat ca exista multe retete remarcabile, care vor schimba opinia celei mai exigente bucatarese, cu privire la preparatele de post.

Aceste prajituri de post sunt usor de realizat, iar familia ta va fi incantata ca puteti consuma ceva delicios chiar inainte de sarbatori. Daca esti vegetarian, aceste dulciuri te vor cuceri iremediabil.

Asa ca sa nu mai pierdem vremea si sa trecem la fapte.

 

Prajituri de post – retete pentru dulciuri de nota 10

 

1. Prajitura de post cu nuca de cocos

Ingrediente pentru blat

– 350 grame zahar
– 8 linguri miere
– o cana de apa
– 175 ml ulei
– 700 g faina
– esenta de vanilie
– putina sare de mare

Ingrediente pentru glazura

– 300 grame zahar
– o cana de 300 ml apa
– 5 linguri decacao
– esenta de rom
– 250 grame nuca de cocos
– 300 grame margarina

Mod de preparare

Vom prepara blatul, in primul rand. Asa ca se vor amesteca toate ingredientele pentru blat, pana se va obtine un aluat mai moale, dar dens, ca o smantana. Intr-o tava se va pune hartie de copt si se va turna acest aluat. Se pune in cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la foc mediu. Se scoate si se lasa sa se raceasca, in tava.

Pentru glazura, vei pune intr-un vas, la foc mic, apa, zahar, cacao si margarina. Se lasa la fiert pana compozitie devine mai groasa. Dupa aceea, se va lasa la racit si se va adauga esenta de rom. In ultima faza, se va taia blatul in cubulete, care se vor trece prin aceasta glazura.

La final se va pune nuca de cocos din abundenta. Vei observa ca acest preparat este foarte gustos, numarandu-se printre acele prajituri de post cu adevarat delicioase.

2. Prajitura de post cu biscuiti

Ingrediente

– 200 grame cu zahar
– 100 ml cu ulei
– 2 cani cu faina
– 1 cana cu biscuiti ( pe care ii vei pisa, in prealabil)
– 1 cana cu apa
– un borcanel de gem ( la alegere)
– zeama de la o lamaie
– putina sare
– 1 lingura de cafea
– zahar vanilat ( un pliculet)
– esenta de vanilie
– un praf de copt

Poti folosi ciocolata de post topita, pentru decor

Mod de preparare

Daca inca nu ai maruntit biscuitii, este timpul sa o faci. Pune-i intr-un vas mai mare, alaturi de faina, cafea, sare si zahar vanilat. Se amesteca bine si se adauga gemul. Se adauga apa, uleiul, zeama de lamaie si esenta de vanilie si se amesteca in continuare.

La final se pune un praf de copt, care a fost in prealabil dizolvat in suc de lamaie. Se va obtine o crema, care se va pune intr-o tava in care s-a depus putina faina. Pune si un strop de ulei in tava. Se da la cuptor pentru 40 de minute. Vei avea parte de una dintre acele prajituri de post absolut grozave.

3. Prajitura de post cu banane si nuci

Ingrediente

– 200 grame de zahar brun
– 2 cani de faina
– 400 ml de apa
– 1 lingurita scortisoara
– 150 grame margarina
– 5 linguri de gem
– o ceasca de nuci maruntite
– o lingurita de bicarbonat stins
– 5 linguri de cacao
– esenta de rom
– putina sare
– un praf de copt

Ingrediente pentru toping:

– 100 g margarina
– 1 cana zahar brun
– esenta de vanilie
– o ceasca de nuci prajite
– 3-4 banane copte

Mod de preparare

Se va incepe cu topingul, pentru ca acesta se va aseza primul, in loc de blat. Asa ca vei pune margarina intr-un vas, la foc mic, vei adauga zaharul si vei amesteca bine ingredientele. Acest amestec il pui intr-o tava de tort ( adica rotunda) si vei pune deasupra nucile si bananele ( taiete felii mai groase). Vei apasa usor compozitia cu o lingura pentru a acoperi toata tava.

Dupa aceea, vei amesteca faina, cu sarea, scortisoara si praful de copt. Margarina se va bate cu zaharul pana va deveni cremoasa. Apoi se adauga vanilie, apoi putina apa, alternand si amestecand de fiecare data. Vei turna aceasta compozitie peste banane. Se da la copt pentru o ora.

Prajituri de post – savuroase si sanatoase

Asa ca nu le rata, sigur iti vor placea foarte mult, mai ales ca aceste prajituri sunt si destul de usor de facut. Incearca-le si sigur le vei face si a doua oara. Succes!

 

4.33/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *