Fructe si legume care vindeca organele de baza

Poate ca ai auzit ca pentru fiecare organ al corpului exista un aliment vindecator, tocmai de aceea astazi vom descoperi acele fructe si legume care vindeca organele. Desigur, mare parte dintre acestea sunt alimente crude, care trebuie consumate ca atare. Tot astazi vei descoperi ca pentru a fi sanatoasa trebuie sa ai grija ce mananci.

Nutritia joaca un rol cheie in vietile noastre, tocmai de aceea vom afla multe lucruri interesante despre acele fructe si legume care vindeca organele.

Poate ai observat si tu ca, in ultima vreme, vorbim despre o adevarata revolutie in ceea ce priveste obiceiurile alimentare si nici nu este de mirare. Prea multe alimente procesate si fast-food pot afecta grav sanatatea, asa ca este momentul sa aflam cum ne putem vindeca.

 

Fructe si legume care vindeca organele – ce trebuie sa stii:

1. Nuci. Foarte asemanatoare creierului, avand in vedere forma lor, acestea au darul de a „trata” acest organ, imbunatatindu-i functiile. Sunt bogate in Omega 3, acest acid gras esential foarte necesar pentru o buna functionare a creierului.

2. Avocado. Ai remarcat ca un avocado arata aproape ca o…femeie insarcinata? E, ca sa vezi coincidenta, este foarte indicat in perioada sarcinii, ajutand la buna functionare a sanatatii colului uterin. Ca tot vorbim de fructe si legume care vindeca organele, sa ai in vedere ca acest fruct te va ajuta sa elimini dezechilibrele hormonale.

Iar asemanarea dintre alimente si trupul uman nu se opreste aici. Afla ca un avocado are nevoie tot de 9 luni pentru a ajunge la maturizare. Fiind o grasime naturala, fructul de avocado este bogat in acid folic si previne si afectiunile canceroase, precum displaziile cervicale.

3. Morcovi. Ai observat asemanarea dintre morcovi si ochiul uman? Nu este deloc intamplatoare, morcovii au din belsug vitamina A, foarte benefica pentru ochi. De asemenea, are in compozitie betacaroten si antioxidanti, ceea ce diminueaza posibilitatea degenerarii muschilor oculari. De asemenea previn cataracta sustinand sanatatea ochilor tai. Cel mai bine ar fi sa consumi un morcov pe zi, crud. Sau o salata de morcovi si alte cruditati.

4. Telina. Aceasta radacina are nenumarate beneficii pentru organism, fiind foarte necesara pentru sanatatea oaselor tale. Contine sodiu din belsug, la fel ca si oasele noastre, asa ca sarea nu este suficienta. Face parte dintre acele fructe si legume care vindeca organele, asa ca nu evita telina. Va avea grija de sanatatea oaselor tale, garantat!

5. Rosii. Cand ai taiat o rosie in doua, ai observat ca seamana cu structura inimii? Din nou nu este doar o intamplare. Aceasta contine licopen, un antioxidant esential pentru prevenirea riscurilor cardiace si a cancerului. Rosia mai are in compozitie potasiu si fier, minerale fundamentale pentru buna functionare a inimii.

6. Ciuperci champignon. Asemanantoare cu forma urechii, aceasta leguma abunda in vitamina D, atat de necesara pentru buna functionare a acestor organe. In caz ca nu stiai, ciupercile sunt printre putinele alimente care au vitamina D in compozitie, asa ca profita si consuma-le mai des. Aceste fructe si legume care vindeca organele sunt adevarate miracole pentru sanatatea noastra.

7. Smochine. Foarte bune in tratarea problemelor legate de sterilitate, in randul barbatilor. Pot sustine sporirea unui numar sanatos de spermatozoizi.

8. Struguri. Vrei plamani sanatosi si puternici? Atunci consuma struguri cat mai des, romanesti si ecologici, daca ai ocazia. Vei diminua riscul de a face cancer la plamani sau de a avea emfizem pulmonar.

9. Migdale. Din nou un aliat in lupta impotriva bolilor de ochi. Are vitamina E in compozitie, fiind foarte utile si pentru par. Duc la micsorarea colesterolului si contin un antioxidant foarte puternic – seleniul. Incearca sa mananci o mana de migdale crude pe zi. Desigur, ne referim la cele nesarate si neprajite.

10. Ghimbir. Are forma stomacului, in caz ca nu stiai. Si ce crezi? Printre beneficiile sale se numara, in primul rand, promovarea unei digestii mai bune. Duce la calmarea durerilor stomacale si reduce greturile. Promoveaza slabitul si este un antioxidant puternic, asa ca nu il evita. Are un gust mai ciudat, dar in timp te vei obisnui cu aceasta aroma exotica. Ceaiul de ghimbir este minunat, trebuie doar sa-l incerci de cateva ori.

Fructe si legume care vindeca organele – asemanarile nu sunt intamplatoare

Dupa cum ai remarcat, mai multe dintre fructele si legumele prezentate mai sus se aseamana fizic cu organele pe care le pot trata. Sa fie oare o simpla coincidenta?! Probabil ca nu, natura este mai inteleapta decat stim noi. Trebuie doar sa fim putin atenti si vom observa ca avem la dispozitie leacuri pentru orice afectiune.

Intre timp, nu uita sa mananci sanatos, cu multe fructe si legume proaspete, bea apa din belsug si fa miscare zilnic, macar 30 de minute.

 

5/5 (26)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *