Paine cu dovleac – un adevarat deliciu de sezon!

Aceasta reteta de paine cu dovleac te va ajuta sa ai zi mai frumoasa. Fara doar si poate ca te vei bucura ca atunci cand ajungi acasa sa savurezi ceva gustos. Si usor de facut! Daca si tu esti fanul dovleacului si adori deserturile care il contin, inseamna ca vei adora painea cu dovleac.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Dovleacul se gateste usor si abunda in vitamine si minerale. Este sarac in calorii, dar are nutrienti si fibre. Daca vei respecta lista de ingrediente si le vei cumpara pe cele pe care ti le recomandam vei obtine o gustare sau un desert de vis.

Poti sa o consumi si dimineata sau la pranz, dupa bunul plac. Va fi buna si a doua zi, asa ca merita efortul de a o prepara. In special daca si tu preferi deserturile de casa, care ne amintesc de copilarie.

Haide sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Paine cu dovleac. De ce ingrediente cheie ai nevoie?

Asa cum vei remarca, acest deliciu nu este ceva greu de preparat, ba chiar din contra. Iar daca ai si copii carora vrei sa le prepari ceva dulce si sanatos, aceasta reteta cu dovleac va fi cea mai buna idee.

Ai nevoie de:

– unt nesarat (o jumatate dintr-un baton)

– o canita de zahar de cocos ( sau stevia)

– 2 oua mari

– o lingurita extract de vanilie

– o cana si un sfert de faina de ovaz, orez (sau faina integrala, iti recomandam sa o eviti pe cea alba)

– o cana de piure de dovleac ( il vei fierbe si pasa)

– 1/2 cana de iaurt grecesc

– o lingurita de bicarbonat de sodiu

– scortisoara

– sare de mare

Mod de preparare

In primul rand incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune untul intr-un bol mare si topeste-l. Incepe sa-l amesteci usor, poti utiliza si blenderul, dar nu uita sa lasi untul afara inainte cu 20 de minute. Adauga zaharul si amesteca bine. Apoi pune ouale si vanilia si amesteca din nou. Apoi adauga pe rand faina, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara. Acum poti adauga iaurtul grecesc si piureul de dovleac. Amesteca bine si adauga totul in tava pregatita si tapetata cu hartie de copt.

Lasa totul la cuptor pentru aproximativ o ora, iar cand observi ca painea ta cu dovleac a capatat o culoare aramie inseamna ca este gata. Iti va placea la nebunie.

Paine cu dovleac – o vei adora

In special daca o vei savura alaturi de o cana de ceai sau o cafea buna. Desigur ca merge si ca gustare, intre mese, in special daca preferi gustul dulce.

Beneficiile dovleacului – ce trebuie sa stii?

– eficient in curele de slabire. Bogat in fibre, scazut in calorii si satios. Asa ca este mai mult decat indicat in cure. Daca vrei sa iti diminuezi pofta de mancare, consuma-l inainte de masa de pranz. Cel mai bine, pentru a-ti conferi o stare de satietate si a manca mai putin. Asa arata un studiu realizat in urma cu cativa ani

– sustine vederea sanatoasa. Avand in vedere ca este foarte bogat in vitamina A, este clar va proteja sanatatea ochilor tai. Bogat in beta-caroten si carotenoide, dovleacul transforma aceste substante tot in vitamina A

– semintele de dovleac protejeaza inima. Datorita compusilor pe care ii au, semintele pot ameliora colesterolul “rau”, sustinand sanatatea sistemului cardio-vascular…mai multe beneficii aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *