Ce slabeste sistemul imunitar si de ce ne imbolnavim?

Ce slabeste sistemul imunitar si ce se intelege prin acest concept? Despre toate acestea vom discuta astazi si vom afla impreuna mai multe despre acest sistem complex. In ziua de astazi discutiile despre sanatate sunt tot mai aprinse si nici nu este de mirare. Odata inceputa criza declansata de aparitia virusului Covid-19, lucrurile au degenerat.

Asa ca este momentul sa aflam ce slabeste sau afecteaza sistemul imunitar si sa avem grija de noi in mod optim. In acest caz vei avea toate sansele sa eviti racelile si gripele din acest sezon. Evident ca sunt necesare anumite schimbari in modul de viata, dar acest aspect nu este neaparat ceva rau.

Trebuie sa intelegem ca sistemul imunitar nu se refera la o singura celula sau la un organ in sine. Este vorba despre intregul mecanism de aparare si activitatile pe care acesta le declanseaza pentru a ne mentine sanatosi. Dar noi ce putem face pentru a mentine imunitatea?

Ce slabeste sistemul imunitar si cum putem proteja sanatatea?

Imunitatea este cea face ne ajuta sa eliminam toxinele si infectiile din corp, asa ca este important sa stim cum putem amplifica raspunsul imunitatii.

Cum ne fereste sistemul imunitar de tot felul de boli

Te-ai intrebat vreodata ce fenomen se petrece in organismul tau si cum se face ca parca suntem feriti de tot felul de boli? Trebuie sa intelegem ca imunitatea creeaza tot felul de sisteme defensive si bariere de protectie.

Radicalii liberi, patogenii si alte tipuri de celule straine sunt atacate rapid de limfocite si eliminate. In acelasi mod procedeaza si intestinele, ficatul sau rinichii, preiau reziduurile si le elimina din organism, dar nu inainte de a se asigura ca celulele periculoase sunt distruse!

Sistemul imunitar este o adevarata minune si nu putem sa nu ne intrebam: ce putem face pentru a-l sustine mai mult?

Ce slabeste sistemul imunitar – cum il putem fortifica?

In primul rand ai nevoie de o dieta echilibrata, bogata in micro si macro-nutrienti. Adica, este necesar sa mananci multe fructe, legume, cereale integrale si proteine.

Alimente care intaresc sistemul imunitar – scortisoara si ardei iute?!

– ardeiul iute. Sa fie pe lista ta de alimente, pentru ca intareste imunitatea si previne racelile. Plus ca lupta impotriva infectiilor de tot felul.

– scortisoara. Este un remediu excelent, la fel ca si turmericul, atunci cand vine vorba de inflamatii in corp, raspunzatoare de procesul de ingrasare. Inflamatia poate sa apara sub diverse…mai multe alimente pentru imunitate aici >>>

Alt lucru important este miscarea sau activitatea fizica. Fundamentala pentru o imunitate mai buna si un trup sanatos si zvelt. Ar trebui sa faci cam 150 de minute de activitate fizica pe saptamana.

O greutate optima este iarasi esentiala pentru un organism eficient si puternic. Nu lasa kilogramele in plus sa se adune si tine dieta cand vezi ca incepi sa te ingrasi. Poti doar sa elimini fast-food-ul, faina alba sau sucurile carbogazoase si vei observa cum vei slabi rapid.

Somnul este alt aspect demn de luat in seama. Dormi cel putin 7 ore, culca-te inainte de ora 00 si relaxeaza-te profund inainte de somn. Citeste, fa o meditatie sau asculta muzica linistitoare. Este important ca somnul sa fie unul calitativ.

Ce slabeste sistemul imunitar?

In primul rand stresul. Un nivel ridicat de cortizol va scadea activitatea limfocitelor, asa ca inflamatiile cronice vor persista pentru mai mult timp. Asa ca bolile si afectiunile te pot atinge mai usor, daca esti mai mereu stresata. Depresia este alt factor care poate duce la slabirea imunitatii. Asa ca este imperios necesar sa ne relaxam si sa avem o viata echilibrata.

Spala-te mai des pe maini si nu omite importanta igienii, altfel ai putea sa te confrunti cu tot felul de neplaceri…Grasimile saturate si zaharul afecteaza sistemul imunitar. Asa ca tine minte ca dieta este foarte importanta atunci cand vorbim despre mentinerea sanatatii.

Excesul de alcool, fumatul si sedentarismul sunt alti factori care duc la un sistem imunitar mai putin eficient. Deshidratarea si lipsa somnului te pot afecta de asemenea, asa ca incearca sa echilibrezi si aceste lucruri.

Practic, in momentul in care incepi sa ai grija de tine corpul tau va fi mai putin expus infectiilor si bolilor de tot felul.

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *