Prevenirea infarctului miocardic. Ce trebuie sa stii

Prevenirea infarctului miocardic ar trebuie sa fie una dintre preocuparile romanilor, in contextul in care tot mai multi tineri sufera din pricina problemelor cardiace. Asa se faca ca acesta este frecvent intalnit la romani si romance de toate varstele. Iar educatia medicala ar trebui sa fie tot mai des intalnita.

Si nu vorbim aici doar de scoli. Chiar si in companii ar fi bine sa fie introdusa aceasta practica, avand in vedere ca oamenii nu stiu sa aiba grija de ei. Iar prevenirea infarctului este un subiect tot mai des intalnit. Nu de alta, dar tot mai multi isi pierd apropiatii din cauza problemelor cardiace.

Iar acestea pot fi prevenite cu usurinta. Trebuie doar sa ai un colesterol sanatos, sa mananci mai putine grasimi si sa faci mai multa miscare. Nu este nici pe departe atat de complicat pe cat sunt unii tentati sa creada.

Prevenirea infarctului in contextul anului 2018

Conform specialistilor, ca aceasta afectiune sa fie diminuata este necesar ca oamenii sa invete sa aiba obiceiuri sanatoase.

Pentru prevenirea infarctului miocardic, ar trebui sa:

– te lasi de fumat. Stim, acesta este un subiect sensibil pentru foarte multi oameni, dar acest obicei este extrem de nociv pentru inima ta. Fumatul creste riscul de a avea un infarct

– ai un colesterol „bun”. Vorbim despre colesterolul HDL, iar pentru ca acesta sa fie in parametrii normali ar trebui sa consumi: fibre, grasimi monosaturate si/sau naturale (avocado). Mai putina carne rosie si mult mai putine lactate

– ai o greutate normala. Este extrem de important, nici nu-ti imaginezi cat ce mult ingreuneaza activitatea inimii acele kilograme in plus. Desigur ca pe fondul obezitatii pot aparea foarte multe boli cronice si afectiuni

– faci miscare si sport in mod regulat. Sportul duce la dilatarea capilarelor, adica o tensiune arteriala scazuta. Nu trebuie sa incepi cu un program de aerobic intensiv, dar ar fi indicat sa faci exercitii simple. Fa plimbari lungi, cateva genoflexiuni, dupa care poti trece la exercitii mai complexe. Pentru a avea o inima puternica ar fi bine sa practici dansurile, mersul pe bicicleta si exercitiile de tip aerobic. Medicii recomanda sa facem cel putin 150 de minute de miscare pe saptamana

Prevenirea infarctului miocardic – somnul este foarte important

 

Pentru a preveni problemele cardiace, ar trebui sa dormi cel putin 7 ore pe noapte, daca nu mai mult. Desigur ca nu trebuie sa exagerezi, dar poti sa fii sigura ca 5 ore de somn nu sunt suficiente!

Stresul este alt factor care afecteaza inima enorm. Nu degeaba iti bate inima cu putere atunci cand te enervezi. Nu mai baga in seama toate lucrurile minore care se intampla. Bucura-te mai mult timp de familia ta si vei vedea ca lucrurile se vor imbunatati.

Nu uita ca o dieta alimentara sanatoasa este vitala in prevenirea infarctului si este normal sa fie asa. Limiteaza consumul de alimente procesate, fast-food, grasimi animale, carne, lactate, oua. Macar de 2 ori pe saptamana tine post si consuma fructe si legume din belsug. Nu uita sa bei 2 litri de apa pe zi. Redu considerabil consumul de cafea si alcool, iar sanatatea ta va fi de fier.

In caz ca nu stiai, afectiunile cardiace sunt cele care cauzeaza cele mai multe decese la nivel mondial. Asa ca nu fi una dintre persoanele care-si neglijeaza sanatatea si fa ceva incepand de astazi.

 

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *