Alimente cu grasimi sanatoase pe care ar trebui sa le incluzi in dieta zilnica

In ultima vreme, tot mai multe femei sunt interesate sa aiba grija de trupul lor, iar multre dintre aceste evita chiar si acele alimente cu grasimi sanatoase, de teama sa nu se ingrase.

Dar atat timp cat mananci adecvat si ai grija de tine, cu siguranta acest lucru nu se va petrece, ba chiar din contra. In primul rand, trebuie sa intelegem ca organismul are nevoie de grasimi, atat timp cat sunt calitative. Nu ne referim aici la fripturi si mici, ci la alimente cu grasimi sanatoase, recomandate de orice nutritionist.

Asa ca trebui sa te familiarizezi cu aceasta lista si sa nu iti mai fie frica sa le consumi. Desigur, este important sa pastrezi un echilibru si aici, altfel lucrurile ar putea degenera.

Banuim ca deja stii ca este foarte important sa mananci echilibrat, fara sa exagerezi si sa faci sport macar de 3 ori pe saptamana. Chiar daca nu esti la dieta de slabire. Pur si simplu fa-o pentru bunastarea organismului tau.

Alimente cu grasimi sanatoase – ce ar trebui sa consumi

1. Avocado. Am tot vorbit despre acest fruct minune si vom continua sa o facem. Este cu adevarat grozav ca un fruct poate sa ofere asa de multe. Are grasime naturala vegetala din belsug, asa ca nu te ferii sa il consumi. Chiar daca esti la dieta, in acest fel nu iti va mai fi foame atat de des.

2. Ton. In afara de faptul ca are in compozitie grasimi sanatoase, este bogat si in Omega-3, care este de asemenea foarte sanatos si benefic organismului. Totusi, nu consuma mai mult de 2 ori pe saptamana. Alege sa faci salate pe baza de ton, porumb si salata verde, va fi un pranz sau o cina grozava.

3. Migdale. Ca toate celelalte nuci si migdalele sunt bogate in grasimi naturale si sanatoase, dar nu exagera. Ai nevoie de gustari compuse dintr-o mana de migdale, o data pe zi. Au foarte multe calorii, asa ca nu mananca o punga intreaga.

4. Ciocolata neagra. Am mai vorbit despre acest produs care este printre acele alimente cu grasimi sanatoase. Asa ca nu o evita, poate fi si un desert minunat, cumpara una care sa nu aiba zahar in compozitie. Este chiar recomandata, inclusiv in regimurile de slabire.

5. Oua. Sunt o sursa excelenta de grasimi si de proteine, dar nu te grabi sa le consumi prea des, ci o data la cate zile. Daca le vei prepara fara ulei, vor fi foarte bune chiar si in diete. Este important sa mananci bine de dimineata, daca vrei sa vezi efecte benefice rapid.

6. Unt de arahide. Atat timp cat este cumparat dintr-o sursa de incredere, poti fi sigura ca este printre acele alimente cu grasimi sanatoase, pe care nu ar trebui sa le eviti. Totusi, nu consuma mai mult de 2 lingurite la o masa.

7. Ulei de masline. Dintre toate uleiurile, acesta este departe unul dintre cele mai sanatoase si nici nu este de mirare. Are grasimi sanatoase care te vor ajuta sa ramai tanar mai lung timp.

8. Parmezan. O branza delicioasa, care te va uimi prin savoarea ei. Da, este bogata in grasimi calitative, dar nu exagera. Are foarte multe calorii, asa ca iti poate afecta silueta, in timp. E suficient putin parmezan ras, deasupra preparatelor tale preferate.

9. Somon. Sanatos si hranitor, nu ar trebui sa lipseasca nici din dietele de slabire. Mai ales daca il vei prepara la gratar va deveni un pranz savuros si gustos.

Alimente cu grasimi sanatoase – de ce ar trebui sa le incluzi in alimentatia ta

Pentru ca vrei ca sistemul tau imunitar si metabolismul sa fie cat mai puternice. Iar daca vrei sa iti iei portia zilnica de vitamine si minerale nu uita mananci fructe si legume din belsug.

Vrei un tranzit minunat si o digestie imbunatatita? Bea apa din belsug si fa sport cat mai des, vei vedea diferenta mai repede decat crezi. Aceste alimente cu grasimi sanatoase te vor ajuta sa te mentii in forma mai bine decat ai crede, asa invata sa mananci corect si sanatos.

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *