De ce sa consumam gulii?

Poate ca nu stiai, dar consumul de gulii poate fi foarte benefic, in special atunci cand consumi leguminoase calitative, procurate din surse sigure.

Este foarte important de inteles ca toate aceste legume au rolul lor in procesele din cadrul organismului. Asa ca, pentru a avea la dispozitie toate vitaminele si mineralele, este necesar sa mancam o varietate de fructe si legume.

Gulia face parte din familia verzei si este foarte populara si in Romania. Daca esti din zona Ardealului, cu siguranta iti amintesti de renumitele ciorbe cu gulii umplute.

Abunda in vitamine precum B-urile, vitamina C, dar si minerale ca fosforul, manganul, fierul, calciul si altele, dar in cantitati mai mici.

Iar vestile bune nu se opresc aici. Guliile sunt sarace in calorii, asa ca sunt perfect pe post de gustare si cand te afli la dieta. Au doar 27 de calorii la suta de grame.

De ce sa mancam gulii mai des

Micutele gulii romanesti sunt bogate si in fibre, asa ca iti vei acoperi necesarul zilnic. Iar acestea iti vor conferi si acea senzatie de satietate, dupa care tanjim cu totii, in special cand tinem dieta. Sunt recomandate si copiilor, datorita acestor calitati incontestabile, pe care le-am precizat mai sus.

Beneficiile guliilor – de ce ar trebui sa le introduci in dieta alimentara?

Te ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic. De asemenea, continutul de minerale de fier contribuie la prevenirea anemiilor.
Pot intari sistemul osos, pentru ca sunt bogate in fosfor.
Combat durerile si contractiile musculare, in special sucul de gulii in acest caz.
Trateaza tusea puternica. Poate iti aduci aminte din copilarie, gulia cu zahar fiind un real tratament naturist, cu rezultate foarte bune. Exista si siropuri pe baza de gulii, foarte eficiente.
Regleaza glicemia, asa ca sunt recomandate si diabeticilor.

ATENTIE! Sucul de gulii precum si legumele in sine nu sunt recomandate celor care sufera din pricina afectiunilor tiroidei.

Consuma gulii mai des – pot preveni cancerul

Previne cancerul. Da, stim, te gandesti ca acum toate legumele au aceasta proprietate. Si ce daca? Incearca sa ai o varietate cat mai mare de alimente in dieta ta si nu exclude guliile. Se pare ca o cantitate mica de arsenic (care se afla in gulie) impiedica dezvoltarea cancerelor de glanda. Asa ca inca un motiv in plus pentru a le consuma, iar aceste cercetari au fost extinse de specialisti.

Protejeaza rinichii. Este cat se poate de adevarat, substantele din compozitia guliilor vor preveni cu succes bolile renale, asa ca nu te ferii sa le consumi mai des, in special crude.

Vindeca indigestiile. In special sucul de gulie, cu morcovi si mere verzi. Incearca acest remediu data viitoare cand ai o astfel de problema si vei vedea ca totul se schimba. Poate ca nu stiai, dar fibrele ajuta la protejarea florei, asa ca va exista un risc scazut de a mai avea astfel de afectiuni.

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *