Dieta Uglov – medicul care a trait pana la 103 ani!

Este sezonul cald, asa ca iti aducem in vedere mai multe regimuri de slabire eficiente si sanatoase, asa ca astazi vom discuta despre dieta Uglov.

Aceasta poarta numele celebrului medic chirurg Fiodor Grigorievici Uglov, care a profesat pana la varsta de 102 ani, cu doar un an inainte de moartea sa. De origina rusa, medicul este cunoscut si prin campania sa dusa impotriva alcoolului, la initiativa lui Gorbaciov.

Iar asta nu este tot. Inca de pe atunci, Uglov stia ca dieta este extrem de importanta, iar multe afectiuni nu au nevoie de operatie si tratamente dure, ci doar de anumite alimente. Pentru a se vindeca, oamenii au nevoie de un regim alimentar echilibrat si trebuie sa fie moderati. Dieta Uglov evidentiaza faptul ca cei supraponderali sau obezi isi fac singuri rau, daca nu adopta anumite obiceiuri alimentare mai bune.

Asadar, unul dintre principii va fi tocmai mentinerea unei greutati sanatoase. Desigur ca vei putea slabi daca vei urma indicatiile celebrului medic.

Dieta Uglov – ce presupune si de ce este atat de eficienta?

Fiodor Grigorievici a avut o greutate sanatoasa toata viata, urmand anumite principii peste care nu trecea, indiferent de situatie. Acesta semnala si faptul ca pe masura ce se inainteaza in varsta, este si mai important sa ai grija la greutate. Nu de alta, dar exista riscuri mai mari de a te imbolnavi, daca nu respecti aceste principii de viata.

Ce risti daca ai prea multe kilograme in plus? Pe langa un aspect fizic neplacut, cresti si riscul de a avea probleme cu inima, articulatiile, colesterolul. Metabolismul va fi de asemenea incetinit, asa ca trebuie luate masuri.

In dieta Uglov trebuie sa:

  • ai un program exact de munca
  • sa faci sport cat mai des
  • sa dormi in jur de 8 ore pe noapte
  • sa faci dusuri reci
  • sa elimini complet alcoolul si fumatul
  • sa ai grija la ce mananci

Pana acum, nimic iesit din comun. Poate parea greu doar pentru cei care consuma alcool si/sau fumeaza, medicul fiind strict in aceasta privinta. Ce alimente ar trebui sa contina dieta ta zilnica? Peste, legume, carne slaba, oua si fructe. Branzeturile fermentate ar trebui de asemenea incluse in dieta.

ATENTIE! Nu se va consuma faina alba si dulciuri din comert. Consuma dulciuri vegane sau fructe, daca nu te poti abtine.

Dieta Uglov – poti manca 4 mese pe zi

…dar vei afla ca moderatia este cheia, exact cum am precizat si la inceputul articolului. Dieta ar putea fi tinuta aproxiamtiv 2 luni si se va slabi 5-6 kilograme. Este mai mult un mod de viata sanatos decat un regim intens de slabire, dar cu siguranta iti va placea.

Dieta Uglov – meniul unei zile

Mic dejun: va fi in doua trepte – prima data se va consuma o cafea sau un ceai negru, cu indulcitor. Apoi se va manca, la 2 ore distanta, un ou fiert si cateva prune uscate si inmuiate in prealabil/ omleta cu legume fara ulei, 2 caise

Pranz: carne fiarta slaba (200 grame) alaturi de legume oparite, varza, morcovi sau broccoli (150 grame). Se mai poate consuma si un fruct ulterior/ peste la cuptor cu legume

Gustare: un mar/ o portocala/ putina branza slaba/ cateva nuci

Cina: un chefir, sana, branzaturi fermentate/ legume oparite cu putin peste

Una dintre reguli va fi sa NU mananci pana te saturi! Te vei ridica de la masa inainte de acest punct, iar apoi vei incerca sa fii activa. Vei manca ultima masa inainte cu 4 ore de culcare.

Celebrul medic recomanda si postul negru sau intermitent, despre care am mai discutat. Restrictiile culinare ne pot face mai puternici din toate punctele de vedere. Asa ca este momentul sa fii mai detasata de mancare ca oricand, succes!

4.78/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *