Dieta pana la Craciun – slabeste rapid si simplu!

Dieta pana la Craciun poate fi o reala salvare, in special daca pana acum nu reusisei sa dai jos cateva kilograme. Daca si tu esti ca restul femeilor, cu siguranta iti doresti sa arati bine de sarbatori. In special ca, de obicei, cu aceste ocazii exista tot felul de petreceri, mese in familie, etc.

Evident ca este destul de greu sa te apuci acum, mai ales ca timpul este scurt, dar nimic nu este imposibil! Asa ca, dieta pana la Craciun poate fi salvarea ta. In special ca tot ce vei face este sa mananci sanatos. Nu discutam despre regimuri de slabire complicate, care nu fac decat sa iti ingreuneze existenta.

Haide sa vedem ce putem face si cum putem elimina alimentele nocive din viata noastra!

Dieta pana la Craciun – cu ce sa incepi?

Arunca toate alimentele de tip fast-food, semipreparate, dulciuri, sucuri carbogazoase, covrigei, fainoase, etc din casa ta. Crede-ne pe cuvant, vei vedea rezultatele in doar o saptamana, daca vei elimina aceste alimente. Tot ce va trebui sa faci va fi sa pregatesti mese sanatoase. De exemplu, gratar de pui sau de peste alaturi de orez si salata. Sau o mancare de fasole de post si muraturi. Evident ca ideile sunt numeroase si cu siguranta stii ce sa alegi.

Renunta la painea alba si consuma doar integrala, nu mai mult de 2-3 felii pe zi. Nu uita sa inlocuiesti dulciurile savuroase cu fructe, iar gustarile calorice cu nuci, iaurt sau o mana de afine.

Poate parea greu la inceput, dar nu ai de ce sa iti faci griji, vei reusi. Trebuie doar sa fii putin disciplinata si sa urmezi cateva reguli de baza. Apropo, poti profita de perioada postului, pentru a manca mai multe produse vegetale. Dar atentie, nu ne referim aici la cartofi prajiti, zacusca cu paine si pizza! Evident ca ne referim la a consuma mai multe salate, peste, cruditati, seminte, nuci, fructe.

Dieta pana la Craciun – meniu orientativ

Pentru a veni in ajutorul tau, iti prezentam si un meniu orientativ, pe care il poti adapta la nevoile si alimentele pe care le ai disponibile. Important este sa intelegi esentialul, adica faptul ca vei manca sanatos, curat si putin. Unul dintre secrete consta in portiile mici, asa ca nu manca nimic in exces. Daca vei sa slabesti, ar fi bine sa te ridici de la masa cand te-ai saturat in proportie de 85-90%.

Meniu de slabit pana la Craciun:

Mic dejun: 2 felii de paine integrala prajita, 1/2 avocado feliat, 3 rosii cherry, sare, piper/ un bol cu cereale integrale si lapte vegetal

Gustare: 10 migdale sau o mana de zmeura/afine/ un mar/o para/ o felie de ananas, etc

Pranz: mancare de linte cu muraturi/ gratar de pui, o portie de broccoli oparit, putin ulei de masline deasupra, sare, piper/ peste la cuptor cu legume

Gustare: un iaurt vegetal sau un fruct de sezon

Cina: tofu afumat, salata de rosii si castraveti, o portie de orez integral cu legume (200 grame)/ paste integrale sau fara gluten cu ton/ salata greceasca (de post sau nu)

Evident ca poti consuma si peste, atunci cand exista dezlegari, daca ti-ai propus sa tii postul. Gustarile le poti varia, adaptand meniul dupa ceea ce iti place sa mananci. Nu uita sa introduci in dieta salatele verzi, naut, humus, salata de vinete, masline, sparanghel, conopida, etc.

Nu este nici pe departe atat de greu sa mananci sanatos, totul tine de atitudine, succes!

Vascul de Craciun sau Anul Nou – ce semnificatii are?

Poate si tu te-ai intrebat ce semnificatii are vascul de Craciun sau de Anul Nou si de ce oamenii aleg sa cumpere in fiecare an. Asa cum te asteptai, este o poveste in spate, iar tu esti pe cale sa descoperi despre ce este vorba.

De cand a inceput vascul de Craciun sa fie popular? De ce se cumpara in aceasta perioada de final de an? Ce traditii exista in jurul sau? Despre toate acestea si multe altele vom discuta astazi…mai multe despre vascul de Craciun aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *