Gustari de vara – savuroase si usor de pregatit!

Odata ce iti vom prezenta aceste gustari de vara, te vei indragosti iremediabil de ele si iti va face placere sa le consumi mai des, de acum incolo.

Vorbim despre cateva feluri de mancare usor de pregatit, care iti vor incanta zilele calduroase de vara, in special cele in care nu iti este prea foame. De acum incolo, aceste gustari de vara sigur se vor numara printre preferatele tale si nici nu este de mirare.

Vorbim despre preparate care nu au la baza carne sau lactatate neaparat, ceea ce le face mai usor de procesat si consumat. Vara este totodata si sezonul in care poti slabi cu succes, asa ca profita de aceasta ocazie.

Asadar, haide sa vedem ce poti consuma in zilele toride de vara.

Gustari de vara – cele mai gustoase

Porumb fiert. Ideal de servit in special in acele zile in care caldura pare sa-si faca de cap. Nu contine mai mult de 100 de calorii si este bogat si in fibre. Abunda si in apa, asa ca te va mentine hidratata. Unge-l cu putina sare de mare si putin ulei si savureaza o gustare grozava si hranitoare.

Bruschete. Sezonul cald este si sezonul legumelor proaspete, asa ca rosiile vor fi la mare inaltime. Cumpara-le direct de la mici producatori si savureaza o gustare minunata. Prajeste sau usuca la cuptor cateva felii de paine de secara, unge-le cu usutoroi si pune rosii cu busuios si putin ulei de masline deasupra. Te vei bucura ca ai optat pentru acest fel de mancare.

Humus si salata de cruditati. Vrei sa te mentii in forma, asa ca poti opta pentru o salata de cruditati peste care sa pui putin humus. Va avea o savoare aparte, iar tu vei bucura de o mancare sanatoasa si hranitoare. Si saraca in calorii!

Cirese. Minunate, iar in prima parte a sezonului isi fac aparitia, asa ca vor fi acele gustari de vara care nu trebuie sa lipseasca din meniul tau. Dar de ce ar trebui sa mananci mai des cirese? Pentru ca sunt o adevarata binefacere pentru organismul tau. Si vestile bune nu se opresc aici. Stiai ca au doar 65 de calorii la suta de grame? Asa ca sunt o gustare minunata, in special daca esti la dieta. Dar nu numai…mai multe despre cirese aici >>>

Gustari de vara – fructele vor fi la mare inaltime

Pepene. Nu rata acest fruct minunat, hranitor, bogat in fibre si minerale. Va constitui o cina perfecta sau o gustare, pentru cine vrea sa aiba grija de silueta. Contine sub 100 de calorii per felie, asa ca este cea mai buna idee. Nu uita sa optezi pentru fructele romanesti, este un noroc ca in timpul verii avem atatea optiuni la dispozitie.

Branza cu rosii. Una dintre acele gustari traditionale de vara, asa ca profita de ocazie. Cumpara alimente de tara sau din surse ecologice si bucura-te de o vara minunata. Poti opta si pentru cateva rondele de orez, daca vrei sa ai parte de o masa mai copioasa.

Rondele de orez cu salata de vinete. Ce idee buna pentru a scapa de consumul excesiv de paine. Salata de vinete este printre preferatele romanilor, asa ca nu uita sa o prepari mai des, chiar la tine acasa, daca ai ocazia. Consuma alaturi de rondele de orez si spune adio caloriile in plus.

Dovlecei pane cu salata de rosii. O gustare de vara minunata, in special pentru cei care vor sa manance ceva savuros. Daca mai faci rost si de cativa dovlecei de tara si oua poti sa fii sigura ca vei obtine un preparat super gustos.

Ciuperci la gratar. Nu reprezinta chiar o masa, dar sigur iti vor fi pe plac si iti vor taia foamea, in special seara. Umple-le cu putina branza si ardei capia. Este atat de simplu sa prepari ceva gustos si hranitor, fara prea multe batai de cap.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *