Maslinele te ajuta sa slabesti. Ce trebuie sa stii

Ca maslinele te ajuta sa slabesti este un adevar pe care nu foarte multe persoane il cunosc, tocmai de aceea astazi vrem sa iti vorbim pe indelete despre aceasta „tehnica”.

De fapt si de drept, ceea ce vrem sa spunem este ca maslinele sunt carnoase, gustoase si foarte hranitoare. Asa ca nici nu este de mirare ca te sustin in procesul de slabire. Desigur, trebuie sa stii cum sa le consumi, pentru ca pot determina si retentia de apa. Asa ca citeste mai departe pentru a sti exact ce trebuie sa faci.

Asadar, ideea este sa fii ponderata si sa nu mananci foarte multe masline, asa cum urmeaza sa discutam. Dar poti sa fii sigura ca maslinele te ajuta sa slabesti daca urmezi cateva reguli de baza.

Micutele fructe (daa, cresc in copaci) contin grasimi sanatoase si eficiente, asa ca pofta de mancare exagerata va deveni istorie. Tocmai de aceea, atunci cand vrei sa iei o gustare, alege cateva masline.

Maslinele te ajuta sa slabesti – dar cum trebuie sa procedezi?!

Dar, poate te intrebi, daca au grasimi, cum se face ca te ajuta sa slabesti? Este foarte simplu. Contin grasimi „bune” ( monosaturate, ca avocado si nucile), plus ca maslinele sunt sarace in calorii. Ca sa iti faci o idee, o maslina are in jur de 5 calorii, iar cele mari, cam 7-8 calorii, potrivit slabsaugras.ro.

Poate ca vei ramane uimita, dar sa stii ca tocmai aceste grasimi te ajuta sa slabesti, uleiul acestora ajutandu-te sa arzi grasimile. In acest fel, tesutul adipos se reduce considerabil.

 

Desigur ca maslinele au multe alte proprietati minunate:

– sustin si promoveaza o digestie buna
– imbunatatesc tranzitul intestinal ( asa ca spune adio constipatiei!)
– reduc apetitul
– contin minerale (cupru, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, mangan)
– previn bolile cronice, datorita compusilor fenolici continuti
– contin vitamina E, care protejeaza membranele celulare
– contin micronutrienti
– ajuta la reglarea colesterolului
– previn inflamatiile din corp

Sigur nu stiai ca micutele fructe au asemenea beneficii uimitoare. Si unde mai pui si ca maslinele te ajuta sa slabesti? Grasimile monosaturate determina stomacul sa digere mai lent mancarea, tocmai de aceea apare senzatia de satietate despre care vorbeam.

 

Maslinele te ajuta sa slabesti – dar nu uita de sare

Din pacate, majoritatea maslinelor contin sare, aceasta fiind cea care le conserva. Problema este ca doar 100 de grame asigura cam 65% din necesarul zilnic de sare…Asa ca nu este bine sa mancam foarte multe totusi. Nu de alta, dar asa vei putea determina ca organismul tau sa retina apa, ceea ce sigur nu este de dorit. In special cand vrei sa slabesti si vrei sa elimini toxinele cat mai repede.

Dar, poti adauga zilnic salatelor tale cateva masline calitative si sigur te vor ajuta. Nu uita sa faci miscare, sa bei multa apa si sa mananci cat mai sanatos, daca vrei sa slabesti. Fara fast-food, sucuri carbogazoase, dulciuri si fainoase, macar penru o luna. Te vei simti minunat din toate punctele de vedere, garantat!

 

4.65/5 (48)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *