Cafeaua cu unt – mentine-te sanatoasa si in forma

Poate ca nu ai aflat, dar cel mai nou trend in materie de diete este cafeaua cu unt, avand in vedere ca poti avea parte de o gramada de beneficii, daca o vei consuma.

Acest curent a prins de ceva timp in America, unde oamenii recurg la aceasta metoda pentru a pierde cateva kilograme rapid. Iar obiceiul are mai multe efecte benefice, pe termen lung. Acest obicei este orginar din Tibet, unde este ceva natural sa adaugi unt in diverse bauturi.

Sa vedem care ar fi beneficiile acestei practici. Deci, sa nu mai pierdem vremea.

Iata ce beneficii iti poate aduce cafeaua cu unt:

– poti sari, cateodata, peste micul-dejun. Desigur, aceasta practica este in regula atat timp cat nu devine un obicei. Dar sa zicem ca te grabesti si vrei sa bei doar o cafea. Alege sa pui putin unt in ea, pentru a facilita actiunea sistemului digestiv.

De asemenea, iti vor fi furnizate caloriile si nutrientii necesari pentru a face fata. ATENTIE! Dupa o ora-doua, ia prima masa, care ar fi indicat sa fie constituita din fructe si seminte. Un baton din cereale este alta optiune grozava, pentru cei care nu au pofta de mancare de dimineata

– vei scapa de constipatie. Te confruntai cu un tranzit lent pana acum? Nicio problema, aceasta afectiune va disparea, in timp. In sfarsit vei putea rezolva rapid acest aspect deranjant. Nu te astepta la rezultate peste noapte. Incepe sa pui putin unt in cafea, pana reusesti sa ajungi la o lingurita. Daca ai probleme cu vezica biliara, nu consuma cafeaua cu unt, nu iti va face bine

– te ajuta sa asimilezi antioxidanti. Atunci cand adaugi lapte in cafea, nu este prea bine, avand in vedere ca in acest fel antioxidantii asimilati vor fi in numar mai scazut. Daca adaugi unt, nu te vei confrunta cu astfel de probleme, nu va afecta absortia antioxidantilor

Cafeaua cu unt te ajuta sa slabesti?

La aceasta concluzie a ajuns medicul american Jeffrey Gladd, care sustine ca daca adaugi unt in cafea, te ajuta sa concentrezi mai bine, te scapa de poftele alimentare, iar metabolismul va fi imbunatatit.

Ba mai mult decat atat, medicul sustine ca dupa ce a inceput sa consume cafea cu unt a pierdut in jur de 6 kilograme.

Iata reteta minune:

– 500 ml de cafea preparata ( preferabil de origine bio)

– in jur de 100 g de unt bio, fara sare

– putin ulei de cocos/palmier

– o lingurita sirop agave sau zahar brun

 

Se pune tot in blender, mai putin siropul de agave/ zaharul brun. Dupa ce s-au mixat, se pune amestecul intr-o cana si se adauga si zaharul.

Medicul sustine ca acest preparat face minuni, daca il vei consuma dimineata. Incearca si tu pentru a testa aceasta reteta revolutionara. Desigur, observa cum te simti, iar daca nu iti prieste renunta si incearca alta dieta, ai de unde alege.

Nu te forta sa il bei dimineata, pe stomacul gol, daca nu poti. Bea cafeaua cu unt dupa ce ai mancat, daca preferi asa. Alege sa mananci ceva lejer inainte, cum ar fi cerealele.

 

4.91/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *