Cum sa tratezi naturist chisturile ovariene

Chisturile ovariene sunt una dintre cele mai comune afectiuni ale aparatului genital feminin si pot sa isi faca aparitia inca de la varste foarte fragede. Desigur ca acestea pot fi prevenite si controlate, odata ce intelegi care este cauza reala a acestora si ce se ascunde in spatele formatiunilor.

Dar sa incepem cu inceputul. Ce sunt chisturile ovariene? Sunt formatiuni pline cu lichid limpede, care apar la nivelul ovarelor, in cazul femeilor aflate la o varsta fertila. Un astfel de chist va aparea ca o urmare a unei modificari in modul de producere si de eliberare a ovulului. Ce femei sunt expuse la aparitia acestor chisturi? Cele care sufera din pricina: menstruatiilor neregulate, a dezechilibrelor hormonale, a infertilitatii, etc.

De cele mai multe ori, aceste chisturi sunt inofensive si vor disparea de la sine, dar exista si cazuri aparte.

Cum sa previi si sa tratezi chisturile ovariene

Asadar, de multe ori acesti „saculeti” dispar de la sine, de-a lungul a trei menstruatii, fara sa produca niciun efect advers. Dar in situatiile distincte, aceste chisturi vor incepe sa cauzeze neplaceri femeii in cauza.

 

Aceasta va experimenta:

– crampe
– disconfort la nivelul abdomenului inferior
– balonare
– urinare frecventa
– durere in timpul actului sexual

Chisturile ovariene – cand trebuie sa te adresezi medicului?

Atunci cand apar aceste simptome descrise mai sus, in mod cert. Nu trebuie sa lasi sa treaca mult timp fara sa faci ceva in acest sens. Altfel poti risca sa ajungi la operatie. Da, in unele cazuri extreme aceste chisturi trebuie operate, cand se maresc prea mult.

Desigur ca medicul iti poate prescrie anticonceptionale, pentru a te ajuta sa te reglezi hormonal. Dar avand in vedere cat sunt de controversate, poate ar fi bine sa te gandesti la alternative.

Chisturile ovariene pot fi tratate si cu plante medicinale. Vorbim despre coada-soricelului, cretisoara si galbenele. Au efecte antiinflamatoare si se recomanda in aceste situatii: cimbrisorul, sanzienele, napraznicyl, urzica.

Asa cum banuiesti, trebuie sa consumi aceste plante sub forma de ceaiuri si tincuri, pe care cu siguranta le vei gasi la plafar. Chisturile ovariene pot fi tratate si cu supozitoarele cu rasina de brad si de propolis-carpicon. Un efect benefic il au si baile de sezut cu infuzii de coada-calului si de coada-soricelului (cate 20-30 de minute seara, la culcare), informeaza doctorulzilei.ro.

 

Chisturile ovariene si salvia

Despre aceasta planta minunata am mai discutat si iti recomandam in continuare sa o folosesti de cate ori ai ocazia. Mai ales ca este foarte versatila si contine multe vitamine si minerale. Enumeram vitamina B, C si hormoni asemanatori cu cei estrogeni. Are si capacitatea de a combate infectiile din organism, asa ca este recomandata si in acest caz particular.

Mugurii de zmeur sunt iarasi un leac de nadejde, in tratamentul chisturilor ovariene si chiar a fibroamelor uterine. Apropo, stiai ca au un efect miraculos si in tratarea durerilor menstruale si reglarea menstruatiei neregulate?

Pentru a trata chisturile ovariene, ia cate 50 de picaturi de extract de zmeur, de 3 ori pe zi. Desigur, pentru a afla mai multe poti vorbi cu un medic specialist in tratamentele naturiste.

Vestile bune constau in faptul ca aceste remedii chiar dau rezultate favorabile, asa ca nu te grabi sa iei medicamente alopate, in special daca nu este ceva grav. Nu uita ca o viata sexuala regulata si sanatoasa te va tine departe de astfel de afectiuni.

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *