Riscul de cancer scade daca faci aceste lucruri!

In ziua de astazi, riscul de cancer este foarte mare, iar statisticile Organizatiei Mondiale de Sanatate nu sunt deloc promitatoare. Tocmai de aceea, este important sa ai grija de tine, din timp. Pentru ca intotdeauna este mai inteligent sa previi, decat sa tratezi, nu-i asa?

Acestea fiind spuse, este demn de mentionat ca riscul de cancer poate scadea dramatic daca esti inteleapta. Si ai obiceiuri pe masura. Chiar nu trebuie sa mergi cu turma. Fii atenta la cateva aspecte de baza, nu le neglija, iar viata ta va fi mai sanatoasa ca oricand.

 

Riscul de cancer – cum poti preveni

1. Fii atenta la semne. Desigur ca uneori nu prea poti sa iti dai seama de o astfel de boala, dar nu este valabil in toate cazurile. Alege teste non-invazive, cum ar fi analizele de sange. Medicul poate vedea evolutia starii tale de sanatate, asa ca nu neglija testele. Gaseste un doctor bun si ai grija de sanatatea ta.

2. Nu consuma alcool in exces. Tine minte ca cine bea bauturi alcoolice in cantitati mari poate creste riscul de a face cancer la ficat. De asemenea, pot aparea bolile de inima sau diabetul. Chiar daca vinul rosu abunda in flavonoizi, nu este cazul sa exagerezi. Medicii recomanda 2 pahare de vin pentru barbati si unul pentru femei. Ar fi bine totusi sa nu bei in fiecare zi, chiar daca se recomanda.

3. Soare, soare, soare. Nu uita sa te expui la soare, vitamina D este fundamentala sanatatii tale. Riscul de cancer poate fi diminuat daca urmezi acest sfat important. Stai la soare seara sau dimineata, macar 30 de minute pe zi. Nu folosi crema de protectie solara si evita orele periculoase. Chiar si acestea pot contine substante care produc cancerul…

4. Renunta la fumat…o data pentru totdeauna. Desi nu tutunul este cel care provoaca cancerul, ci tocmai substantele care se regasesc in tigari. Tine minte ca, la nivel mondial, o persoana moare de cancer la plamani o data la 30 de secunde…Deloc incurajator, nu-i asa? Dar sunt si vesti bune. Organismul tau incepe sa se „repare” in cateva minute, de cand ai stins ultima tigara. De asemenea, studiile arata ca cei care se lasa de fumat de tot, scapa de riscul ridicat de a face cancer.

5. Nu uita de sport. Un aspect pe care multa lume il neglijeaza, desi este atat de important. Fa cateva exercitii de aerobic, misca-te prin casa, iesi la o plimbare. Orice ajuta. Nu uita ca sedentarismul este foarte periculos si cauzeaza nenumarate boli.

6. Scade riscul de cancer renuntand la „junk-food”. O regula esentiala pentru cei care vor sa aiba grija de sanatatea lor. S-a demonstrat ca dieta sanatoasa are un rol cheie in prevenirea bolilor cronice. Asa ca uita de fast-food, mancare precongelata, etc. Incearca sa mananci fructe si legume proaspete zilnic si vei vedea diferenta. Vei fi mult mai energica, iar o stare de bine te va urma peste tot.

7. Citeste etichetele produselor si spune NU alimentelor modificate genetic. Fie ca vorbim de porumb, soia, etc, trebuie sa fii atenta la ce cumperi. De asemenea, fereste-te sa achizitionezi produse cu foarte multe chimicale. In timp, iti vor afecta sanatatea.

Riscul de cancer – cel mai important este sa…

Nu lasi stresul sa te chinuie. Poate ca pana acum nu ai luat in serios acest sfat, desi o stiai. Cum poate sa fie sanatos sa stai stresata si suparata intreaga zi? De multe ori din pricina unor motive minore…Nu mai lasa lucrurile minore sa te supere si trateaza toate problemele cu seninatate. Doar in acest mod iti vei proteja sanatatea fizica si mentala. Din pacate, multi nu stiu ca riscul de cancer creste considerabil, in cazul celor care au vieti haotice.

Nu ti se pare curios ca atatia oameni tineri sufera din cauza maladiei? Sa fie oare doar o coincidenta, o „epidemie” asa cum au numit-o unii? Nicidecum, cancerul este o boala indusa, care apare pe fondul neglijarii.

Nu te mai enerva pentru orice fleac, alege sa te bucuri cu adevarat de viata si integreaza in viata ta obiceiurile de mai sus. Cu siguranta iti vor prinde bine.

4.64/5 (22)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *