7 Simptome ale cancerului – usor de ignorat

Multe simptome ale cancerului imita alte afectiuni sau conditii, asa ca este relativ usor sa le trecem cu vederea. Se pare ca, anumite simptome sunt mai usor de ignorant de catre femei, iar acest lucru poate duce la agravarea si raspandirea tumorilor canceroase. Si pentru ca nu este de glumit cand vine vorba despre cancer, haide sa vedem care sunt acele simptome pentru care trebuie sa tii ochii deschisi. Sfatul general, este destul de scurt si la obiect: daca suferi de dureri si/sau schimbari fiziologice care persista, atunci viziteaza medicul.

Simptome ale cancerului pe care nu le poti ignora

1. Sangerarile post-menopauza

Sangerarile usoare post-menopauza sunt relativ des intalnite in randul femeilor. Dar daca aceste sangerari sunt chiar asemanatoare mentruatiei, adica sunt constante si relativ abundente, atunci este momentul sa faci o vizita medicului. Sangerarile post-menopauza pot fi semnul cancerului uterin. Vestea buna este ca, diagnosticat la timp, cancerul nu este mortal, speranta de viata fiind foarte optimista.

2. Schimbari ale sanilor

Daca suferi de schimbari in fizionomia sanilor, atunci este posibil sa indice simptome ale cancerului de san. Acorda atentie aparitiei nodulilor, a schimbarii in pigmentatia pielii, incretire si oricaror altor modificari. Aceste semne nu indica neaparat aparitia cancerului, dar tocmai asta este motivul pentru care femeile tind sa ignore aceste potentiale semne ale cancerului.

3. Balonare

Aproape toate femeile se plang de balonare, mai ales in timpul menstruatiei. Dar daca balonarea persista chiar si dupa terminarea ciclului menstrual, sau esti in mod constant constipata, acestea ar putea fi semne ale cancerului ovarian sau uterin. Multi dintre pacienti prezinta simptome usoare si vagi, precum balonarea sau constipatia, motiv pentru care nu cauta sfatul medicului decat dupa cateva luni sau chiar ani.

Un alt semn este senzatia de plin, chiar si atunci cand ai consumat o masa usoara – poate fi un indiciu al cancerului ovarian.

4. Mentruatie neregulata sau dureri pelvine

Menstruatia neregulata este destul de des intalnita in randul femeilor. Daca cantitatea de sange devine din ce in ce mai mare luna de luna si incepi sa sangerezi intre mentruatii sau suferi de dureri pelvine, consulta medicul.

Acestea pot fi semne ale cancerului uterin, ovarian sau a altor tipuri de cancer vaginal.

5. Tuse cronica

Cu toatele am suferit la un moment dat de tuse cronica, care ne-a facut sa simtim ca vom tusii o bucata de plaman. Dar, daca tusea cronica dureaza pentru 3 saptamani sau mai mult si nu prezinti si alte simptome care sa indice o raceala sau alergie (exemplu: nas infundat), atunci este posibil sa prezinti un simptom al cancerului.

Leucemia poate cauza simptome care sunt asemanatoare bronsitelor sau a racelilor puternice. Totusi, tusea este putin diferita deoarece este persistenta si uneori se intampla sa tusesti sange. Pacientii care sufera de cancer pulmonar sufera uneori de dureri in zona pieptului. Durerea se extinde catre umar sau in jos pe brat.

6. Dureri de stomac sau ameteli

Durerile de stomac sunt experimentate de catre noi toti pe parcursul vietii. Daca durerea este persistenta, crampele dau senzatia de ameteala si greata si nu incepi sa te simti mai bine atunci consulta un medic. S-ar putea sa fie simptome ale cancerului precum leucemie sau cancer esofageal, de ficat, pancreas sau colon.

7. Febra si infectii frecvente

Un alt simptom trecut cu vederea este Acela al imbolnavirilor frecvente. Acestea indica un sistem imunitar slabit.

Sistemul imunitar este in stransa legatura cu globulele albe, iar o dieta echilibrata si bogata in anumite alimente, iti va ajuta organismul sa se protejeze de boli. Verifica care sunt metodele prin care poti intari sistemului imunitar

Daca suferi de leucemie insa, atunci te vei imbolnavi des. Vei avea febra si infectii si te vei simti slabita in general, ca urmare a cancerului care produce celule albe in mod anormal.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *