Varza murata – de ce este indicat sa o consumi mai des

Putini stiu, dar varza murata are beneficii extraordinare asupra corpului nostru, asa ca este foarte important sa o includem in regimul nostru alimentar. Asadar, pentru a intelege mai bine rolul acesteia, iti vom prezenta toate beneficiile pe care le va avea asupra sanatatii tale.

In primul rand, este demn de mentionat ca varza murata este foarte alcalina, asa ca va sustine starea de sanatate a corpului. Va mentine curat intregul sistem, mai ales sangele si limfa, care trebuie sa fie intr-un permanent echilibru. Tocmai de aceea, consumati cat mai des varza, in special cand este in sezon.

Varza murata – beneficii asupra organismului

– este o adevarata sursa de vitamine, fiind bogata in vitamina C, dar si vitamina B12, asa ca este indicata in special celor care urmeaza o dieta vegetariana. Acestia pot suferi din pricina deficitului de B12, asa ca este bine sa o introduca in dieta

– contine probiotice, foarte importante pentru flora, asa ca va ajuta considerabil procesul de digestie
– are efect antiinflamator, asa ca o puteti consuma si daca luati antibiotice
– contine compusi cu sulf, care ajuta la prevenirea cancerului
– are puterea de a elimina efectele alimentelor procesate, cum ar fi mezelurile
– poate preveni si combate anemia, avand in vedere ca are in compozitie acid folic, magneziu, potasiu si fier
– poate scadea tensiunea arteriala, asa ca cine se confrunta cu astfel de afectiuni, este indicat sa o consume

– va intari considerabil sistemul imunitar, avand in vedere ca are in compozitie vitamina C, asa ca este indicata in special in sezonul rece

Varza murata, o adevarata minune pentru organismul nostru

Acest aliment poate avea efecte neasteptate asupra starii de sanatate, asa ca nu uita sa o consumi cat mai des. Mai ales ca o astfel de salata este si foarte gustoasa. Merge perfect la tocanite si alte preparate similare. Avand in vedere ca are in compozitie fibre, varza murata ajuta la reglarea glicemiei. Asadar, zaharul va fi eliberat gradat, fara sa cauzeze daune organismului.

Are si efect tonic extraordinar, asa ca nu este rau sa o consumi si atunci cand simti ca nivelul tau de energie este mai scazut, decat de obicei.

 

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *