Remedii naturale impotriva durerilor de genunchi

Durerile de genunchi sunt printre cele mai comune probleme raportate medicilor. Aceste dureri apar deseori ca urmare a presiunii puse pe cartilagiul genunchiului, dar alte cauze pot fi considerate. Ele isi pot face aparitia indiferent de varsta, fiind afectati atat tinerii cat si batranii, dar femeile sunt mai predispuse acestui tip de probleme decat barbatii. Uneori durerile pot fi evitate, dar haide sa vedem ce metode naturale poti avea la indemana impotriva durerilor de genunchi.

Cele mai comune cauze ale durerilor de genunchi

1. Artrita

Unele tipuri de artrita pot afecta genunchii, provocand dureri. Spre exemplu, osteoartrita, artrita septica si artrita reumatoida sunt deseori associate cu durerile de genunchi.

2. Fracturi

Oasele care formeaza genunchiul, inclusiv rotula, pot suferi fracturi in timpul unor accidente precum cazaturile puternice.

3. Bursita genunchiului

Unele tipuri de leziuni pot cauza inflamarea bursei. Acest lucru determina o schimbare in fiziologia lichidului care protejeaza ligamentele si tendoanele din genunchi, provocand durere.

4. Dureri cauzate de miscare

Pe langa cauzele deja mentionate, trebuie sa tinem cont de faptul ca uneori durerea apare ca urmare a miscarii genunchiului. Sindromul benzii iliotibiale se refera la durerile provocate de intinderea benzii iliotibiale de la sold la genunchi. Durerile sunt declansate atunci cand aceasta banda se misca peste partea exterioara a femurului.

Remedii naturale

1. Comprese reci

Aplicarea compreselor reci peste zona afectata este cea mai simpla si totusi cea mai ignorata metoda naturista. Compresele ajuta atat la ameliorarea durerilor cat si la prevenirea inflamarii genunchiului. Temperatura scazuta contracta vasele de sange, reducand circulatia sangelui. Acest lucru ajuta la ameliorarea durerilor.

2. Otet de mere

Otetul de mere este un alt remediu la indemana. Efectele sale alcaline ajuta la dizolvarea mineralelor (si chiar a toxinelor!) acumulate in articulatie.

Aplicarea compresei cu otet de mere ajuta si la restabilirea lubrifierii articulatiei, facilitand mobilitatea genunchiului.

3. Piper rosu

Piperul rosu contine o substanta numita capsaicina. Aceasta este foarte benefica in ameliorarea durerilor. Acest analgesic natural da senzatia de caldura atunci cand este aplicat pe zona afectata, eliminand treptat durerea.

4. Ghimbir

Ghimbirul are proprietati benefice impotriva durerilor de genunchi. Acest lucru se datoreaza compusilor anti-inflamatori acre actioneaza impotriva durerii si a inflamarilor.

5. Curcuma

Curcuma este una dintre cele mai eficiente metode naturiste de eliminare a durerii. Acest lucru este posibil datorita faptului ca turmericul contine o serie de compusi care au proprietati anti-oxidante si anti-inflamatorii. Aceasta planta ajuta si la incetinirea avansarii artritei reumatoide (cel mai adesea o cauza a durerilor de genunchi).

6. Lamaia

Lamaia este un remediu natural in mod deosebit in cazurile in care durerile sunt provocate de artrita. Aciditatea sucului de lamaie ajuta la dizolvarea cristalelor accumulate in articulatii. Compresele cu zeama de lamaie sunt recomandate.

7. Exerseaza corect

O alta modalitate de eliminare a durerilor consta in exersarea genunchiului. Aseaza-te pe spate si indoaie unul dintre genunchi in timp ce il tii pe celalalt in pozitie dreapta. Apoi, ridica piciorul flexat, la cativa centimetri de podea si incordeaza-ti muschii fesieri. Tine piciorul ridicat pentru nu mai mult de 5 secunde. Repeta miscarea pentru ambele picioare, de cel putin 10 ori.

Acest tip de exercitiu nu pune presiune pe picioare si poate fi practicat cu oarecare usurinta si simplitate. Repeat-l zilnic.

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *