3 lectii neasteptate de viata de la Will Smith

Aceste lectii neasteptate de viata de la Will Smith s-ar putea sa te surprinda si sa te bucure intr-un mod neasteptat. „Cred ca este cel mai bun volum de memorii pe care l-am citit in viata mea” spunea Oprah Winfrey despre Will, cartea autobiografica scrisa de Will Smith impreuna cu Mark Manson.

Adevarat eveniment editorial, cea mai asteptata carte a anului a insemnat pentru Will Smith si Mark Manson munca sustinuta vreme de 3 ani. „Cat timp am scris impreuna la Will, am petrecut zeci de ore cu Will Smith in conversatii sau observandu-l cum munceste. Si, pe langa faptul ca mi-a impartasit niste experiente de viata grozave pentru carte, mi-a spus si multe lucruri care m-au influentat personal”, recunoaste Mark Manson.

Etaland o imagine total diferita de cea publica, actorul american se confeseaza socant, fara retinere in fata cititorilor sai, iar rezultatul este o imagine complexa, similara cu o reinventare a lui Will Smith in spatiul public. Iata 3 lectii neasteptate de viata desprinse din Will, autobiografia actorului scrisa impreuna cu Mark Manson.

Diferenta dintre o sarcina care pare imposibila si o sarcina rezonabila e o chestiune de perspectiva

„Am fost absolut neabatut in toata cariera mea”, spune Will Smith, iar acest lucru s-a datorat in buna masura unei lectii pe care actorul a primit-o in copilarie de la tatal sau. Acesta l-a obligat pe Will, in varsta de 11 ani la acea vreme, sa construiasca un zid din caramida in fata magazinului familiei. Sarcina dificila a durat aproape un an, fara nicio zi de pauza. Iar cand Will si fratele lui au protestat, Daddio le-a spus ca nu zidul conteaza, ci doar munca de a pune caramida peste caramida. Lectia de viata primita la o varsta atat de frageda l-a ajutat pe Will Smith sa nu se sperie de niciun obiectiv, chiar daca atingerea lui pare imporibila.

„Ca a fost vorba de testele pentru admiterea la facultate, despre impunerea ca unul dintre primii artisti hip-hop globali, ori despre cladirea uneia dintre cele mai de succes cariere din istoria Hollywood-ului, in toate situatiile, obiective ce pareau imposibil de mari au putut fi descompuse in sarcini individuale fezabile — ziduri insurmontabile compuse din serii rezonabile de caramizi asezate unele peste celelalte”, marturiseste actorul in biografia sa.

Cum decidem sa raspundem fricilor, aceea este persoana care devenim

„Intr-o familie de luptatori, eu eram veriga slaba. Lasul”, se confeseaza Will Smith. Iar ceea ce nu-si poate ierta actorul nici la vremea maturitatii, la cei 52 de ani de astazi este ca nu a putut sa tina piept violentei si abuzurilor tatalui sau. Persoana autoritara pe care o admira si detesta in egala masura, care i-a oferit toate instrumentele spre a ajunge la succes, dar care l-a condus si in pragul sinuciderii in copilarie, Daddio era pentru Will Smith cea mai mare spaima.

Cum a ales acesta sa raspunda fricii care a persistat mereu in relatia cu tatal sau? A hotarat sa fie amuzant: „Ni se intampla ceva rau, in urma caruia decidem ca nu vom mai permite asta niciodata. Dar pentru a preveni acel lucru, trebuie sa fim in anumite feluri. Alegem comportamentele despre care credem ca ne vor asigura securitate, stabilitate si iubire. Si pe acestea le repetam, iar si iar. In filme, numim asta personaj; in viata, ii spunem personalitate. Cum decidem sa raspundem fricilor, aceea este persoana care devenim. Eu am hotarat sa fiu amuzant”, dezvaluie Will Smith, iar aceasta decizie cu siguranta l-a ajutat in cariera de actor.

Dumnezeu a asezat cele mai frumoase lucruri din viata de partea cealalta a celor mai mari frici ale noastre

Dupa o copilarie plina de traume emotionale, cand frica persistenta l-a invatat sa descopere fara sa aiba nevoie de multe cuvinte starile sufletesti ale celor din jur, Will Smith a deprins o alta lectie importanta din viata lui. A invatat sa-si infrunte in mod programat fricile, pentru a descoperi ce este dincolo de ele.

„Dumnezeu a asezat cele mai frumoase lucruri din viata de partea cealalta a celor mai mari frici ale noastre. Daca nu suntem dispusi sa stam in picioare in fata lucrurilor care ne tulbura cel mai profund si nu pasim dincolo de granita invizibila, in taramul groazei, atunci nu vom avea acces la ceea ce are viata mai bun de oferit”, spune actorul in autobiografia sa, Will. Treptat, a descoperit ca sa ai curaj inseamna sa mergi mai departe chiar daca iti este frica si a invatat sa accepte provocarile ca pe niste daruri.

Cand a primit propunerea sa sara cu coarda din elicopter, Will Smith dezvaluie ca inima i-a tresarit de frica si tocmai de aceea a spus ca accepta. A facut-o la aniversarea a 50 de ani, deasupra Marelui Canion, loc cu valoare simbolica din copilarie. Care este frica cea mai mare a lui Will Smith in acest moment? „Frica lui cea mai mare e sa-i fie frica”, raspunde Jaden, fiul actorului.

Mai multe despre marele actor poti citi si pe mediafax >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *