Dieta bazata pe instinct. Te gandeai?

Dieta bazata pe instinct propune sa-ti asculti intuitia, asa cum probabil te-ai si gandit. Stii bine ca atunci cand ai grija de tine totul merge de la sine. Pentru ca in realitate esti constienta ca ar trebui sa mananci mai sanatos sau mai putin, pentru a-ti ingriji silueta.

Daca vrei sa slabesti, este evident ca trebuie sa schimbi un pic lucrurile si sa fii constienta ca doar in acest mod poti reusi. In dieta bazata pe instinct nu vei face totul „dupa ureche”, asa ca nu-ti face griji. Dar pur si simplu vei fi mai atenta la nevoile tale si NU vei manca manca atunci cand nu ti-e foame sau doar ti-e pofta.

Poti trai cu aceasta senzatie, fara nicio problema. Cel mai important este sa fii disciplinata si sa nu te lasi dusa de val, la orice pas.

Dieta bazata pe instinct – care sunt „regulile”?

In primul rand te vom sfatui sa fii mai atenta la calorii. In acest fel vei manca sanatos, dar vei sti si ca nu este recomandat sa mananci mai mult de 1200 de calorii daca ai sub 75 de kilograme. Daca ai peste aceasta greutate, iti recomandam sa consumi in jur de 1600 de calorii, pentru ca organismul sa se poate obisnui.

Exista si o carte intitulata „Dieta bazata pe instinct”, scrisa de Dr. Susan Roberts care ofera peste 100 de retete. Dar pentru a te ajuta, iti vom face noi cateva recomandari cu privire la ce poti manca. Si nu iti face griji, regimul va da rezultate.

Nu iti umple farfuria, nu manca cand nu iti este foame cu adevarat si incearca sa te inspiri din meniul de mai jos.

Dieta bazata pe instinct

Mic dejun – o cana de cereale integrale sau granola, 1/2 cana de lapte vegetal, o mana de capsune sau afine

Gustare – un mar/ o mana de alune/ o mana de caju

Pranz – supa de rosii, un sandvis cu paine integrala, branza degresata si o felie de sunca, salata verde, rosii/ supa crema de linte, o salata cu ton si porumb

Gustare – un iaurt vegetal/ un pahar cu smoothie de fructe de padure/ o para

Cina – o felie de curcan la gratar, cateva buchetele de broccoli inabusite, salata verde

Dieta bazata pe instinct – nu manca doar pentru a te „distra”

Sigur ai remarcat si tu oameni care renunta la dieta lor sanatoasa doar pentru a manca o pizza sau paste, desi sunt la regimul de slabire. Desigur ca uneori este indicat sa faci o mica pauza, dar nu atat de des pe cat se intampla in multe cazuri.

Risti sa te trezesti ca nu mai tii dieta doar din cauza acestor scapari. Asa ca invata sa asculti organismul pentru a afla de ce ai nevoie. Mananca mai des salate verzi, cruditati, seminte si alune nesarate si neprajite, sucuri naturale. Nu cumpara alimente care stii ca nu sunt recomandate in diete, in acest mod vei scapa de tentatii.

De asemenea renunta la prajeli, fast-food, alimente semiprocesate si invata sa-ti asculti instinctul atunci cand vine vorba de mancare.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *